hotel bell

Aleksandar Đurović ostaje lider Socijalista u Leskovcu

U Leskovačkom Narodnom pozorištu, danas je održana 12. Izborna konferencija Gradske organizacije SPS Leskovac.

Na Izbornoj konferenciji prisustvovalo je 297 delegata i to 198 izabranih u mesnim organizaijama i 99 delegata po funkciji. Na dnevnom redu bilo je usvajanje Izveštaja o radu GrO SPS Leskovac , izbor članova, izbor predsednika Gradskog odbora SPS Leskovac, izbor delegata 11. Kongresa SPS i predlaganje kandidata za predsednika SPS i članove organa SPS.

Izveštaj o radu podnela je dr Tatjana Jovanović, ističući da je GrO SPS Leskovac, u prethodnom periodu bio suočen sa brojnim izazovima, ali da je uprkos tome uspeo da održi visok procenat glasova na lokalnim i parlamentarnim izborima.

„Gradska organizacija SPS Leskovac u periodu od četiri godine, uspešno je odolela i još uvek odoleva izazovima koje nose društveni i politički procesi i kretanja. Rad SPS-a, se najviše ocenjuje kroz učešće u vlasti i kroz rezultate vlasti u Leskovcu. Nastavićemo tako i dalje, pa će naše aktivnosti biti usmerene na ostvarivanju zacrtanog programa pri čemu prioritet imaju socijalna i ekonomska pitanja. Gradska organizacija broji 6.669 člana a naš stalni zadatak za buduće biće i omasovljavanje partije i podmlađivanje članstva. Međutim, grad Leskovac i dalje je suočen sa velikim problemom – nezaposlenost stanovništva i ekonomske migracije. U cilju rešavanja ovih problema preduzimaćemo sve mere i pokrenuti postojeće mehanizme za šta imamo podršku organa rukovodstva naše partije – kazala je Jovanovićeva.

Za predsednika Gradskog odbora SPS Leskovac jednoglasno je izabran Aleksandar Đurović, te će tako on i naredne četiri godine upravljati ovim odborom, a za predsednika SPS-a predložen je Ivica Dačić.

“ Predamnom je velika odgovornost, da budem dostojan osnivača partije koji su partiju sačuvali, da budem primer vama mladima koji ćete nas naslediti i da kao predsednik najuspešnijeg gradskog odbora u Srbiji nastavim trend dobrih rezultata i unapredim sve strukture u partiji. Poznajući svoju upornost i posvećenost i ljude koji stoje iza mene, siguran sam da ćemo sve postavljene ciljeve uspešno realizovati.
Istovremeno ističem da Gradski odbor Socijalističke partije Srbije Leskovac jednoglasno predlaže Ivicu Dačića za predsednika Socijalističke partije Srbije, ponosni smo na njegove rezultate koje je postigao na svim državničkim funkcijama i pružamo mu punu podršku u njegovim nastojanjima u zaštiti srpskog interesa, nezavisnosti u odlučivanju naše države i prevazilaženju globalne krize. Socijalistička partija Srbije čvrsto stoji na svojim temeljima koji su nas učinili partijom koja najduže traje na političkoj sceni Srbije, to su ideja socijalne pravde i posvećenost nacionalnim i državnim interesima – kazao je Đurović.

Za članove glavnog odbora predloženi su Aleksandar Đurović, Žikica Nestorović, Alisa Mladenović i Slađana Stanković.Za člana Statutarne komisije Jasmina Trajković, dok je za člana Nadzornog odbora predložena Maja Stanojević. Za predsednika Izvršnog odbora, Glavnog odbora SPS-a predložen je Vladan Zagrađanin dok su članovi Žikica Nestorović i Nebojša Stojanović. Za potpredsednike Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije predloženi su Branko Ružić, Žikica Nestorović, Đorđe Čabarkapa, Novica Tončev i Slobodan Milošević.

Check Also

Gran pri “Mali Joakim“ dobilo šabačko pozorište: Leskovačkom “Razmaženom princu“-tri nagrade

Predstava “Crvenkapa i dragi Vuk“, u izvođenju ansambla šabačkog teatra, izdvaja se svojom duhovitošću, zaokruženošću …

Оставите одговор