Počeo još jedan LIFFE – Istaknuta imena srpskog glumišta na Leskovačkom festivalu (FOTO)

U Leskovcu je otvoren 17. Leskovački internacionalni festival filmske režije, koji će trajati do 30. septembra.

Ovogodišnje izdanje je posebno po tome što je po prvi put dodeljena nagrada Otisak Gorana Paskaljevića, a dobitnik je reditelj Vladimir Perišić, poznat po filmu „Izgubljena zemlja“. Nagradu mu je uručila Kristina Paskaljević, supruga legendarnog reditelja.

Nagrada obuhvata novčani iznos od 300.000 dinara, koji su obezbedili Kristina Paskaljević i Grad Leskovac u ravnim delovima.

Otvaranju festivala prisustvovao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je izrazio zadovoljstvo što je prisustvovao ovoj značajnoj kulturnoj manifestaciji.

„Festival, osnovan 2008. godine, značajno je doprineo afirmaciji kulture u našem gradu, a Leskovac je postao jedan od vodećih kulturnih centara u Srbiji. Kao neko, ko je imao tu čast da otvori prvi Leskovački internacionalni festival filmske režije, ističem da ćemo i ubuduće zajednički raditi na tome da učinimo ovaj Festival i naš grad još boljim. LIFFE-a ovako uspešnog ne bi bilo, da iza njega nije posvećen, kreativan i vredan tim Leskovačkog kulturnog centra, koji je organizator festivala – rekao je Cvetanović.

Festival je zvanično otvoren od strane Irfana Mensura, uglednog srpskog glumca i reditelja, a program je vodio Nebojša Dugalić.

Ova kulturna manifestacija obećava bogat i raznovrstan program u narednim danima, potvrđujući Leskovac kao važnu destinaciju za ljubitelje filma.

Check Also

U petak bez struje šest gradskih ulica

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji TS 10/0,4 kV radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …