Dodeljene plakete, medalje i zahvalnice povodom nedelje Crvenog krsta

U Svečanoj sali Grada Leskovca danas su uručena priznanja od strane Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Leskovac.

Uručeno je 5 zlatnih znakova Crvenog krsta Srbije, 14 srebrnih, jedna medalja, kao i 3 priznanja od strane Crvenog krsta Leskovac.

Gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću pripao je srebrni znak Crvenog krsta Srbije i plaketu od strane Crvenog krsta Leskovac.

„Ponosan sam na činjenicu da i leskovački Crveni krst 141 godinu prati međunarodni pokret i time pruža podršku i lokalnoj samoupravi Grada Leskovca koja kontinuirano osluškuje potrebe zajednice i teži poboljšanju kvaliteta života svih naših sugrađana. Istakao bih da mi podržavamo Crveni krst za čiji rad izdvajamo 350 hiljada na mesečnom nivou, odnosno 4,2 miliona na godišnjem i 9 miliona dinara za funkcionisanje narodne kuhinje. Iskoristio bih ovu priliku da vam u nedelji Crvenog krsta čestitam na uspešnom radu i delovanju i da se vama, Crvenom krstu Leskovac, ali i Crvenog krstu Srbije, zahvalim što ste mi učinili čast da postanem deo vaše velike humane porodice,“ – kazao je tom prilikom gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović istakao je: „Pre svega, čast mi je, radostan sam i ponosan što se danas nalazim u Leskovcu u funkciji predsednika Crvenog krsta Srbije i što ćemo moći da u ime Crvenog krsta Srbije dodelimo priznanja ljudima koji su svojim humanim radom i aktivnostima doprineli da se ljudske tegobe umanje. Velika mi je čast što se nalazim u jednom u najvećih gradova Srbije, gradu sa najvećim brojem naseljenih mesta, u gradu koji poštuje svoj Crveni krst, pomaže svoj Crveni krst i koji je shvatio koliki je značaj i uloga Crvenog krsta za stanovništvo u lokalnim sredinama. Uzajamno poštovanje i podrška Grada Leskovca i Crvenog krsta Srbije je dobar primer saradnje i partnerskog odnosa za čitavu Srbiju.“

On je dodao da pomažući drugima u tom trenutku pomažemo sebi da budemo ljudi koji znaju svoju misiju, ne samo da zadovolje svoje interese nego da zadovolje potrebe i drugih. Na kraju se zahvalio Gradu Leskovcu i gradonačelniku Cvetanoviću na izvanrednoj saradnji i pomoći koju pruža Crvenom krstu, a Crveni krst će znati da se oduži.

Dobitnici srebrnog znaka Crvenog krsta Srbije su:

dr Goran Cvetanović
Cakić Nebojša
Miomir Nešić
Veroljub Trajković
Dr.Vladimir Colić
Miroslav Đorić
Jasmina Anđelković-Đorđević
Budimir Stojiljković
Milorad Gavrilović
Ivan Ilić
Svetlana Jovanović
Dragan Tasić
Dragan Milovanović
OŠ “Kosta Stamenković” Leskovac
Medicinska škola Leskovac.

Dobitnici zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije su:

Dr. Vlastimir Perić
Dragi Zdravković
Zorica Stanisavljević
OŠ “Vožd Karađorđe” Leskovac
Televizija Leskovac.
Medalja Crvenog krsta Srbije uručena je Vukašinu Stamenkoviću.

Ovom prilikom dodeljena su i priznanja Crvenog krsta Leskovac povodom obeležavanja 140 godina od osnivanja Crvenog krsta Leskovac.

Dobitnici ovog priznanja su:

  1. Prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije
  2. Vesna Milenović, dugogodišnji generalni sekretar Crvenog krsta Srbije
  3. dr Goran Cvetanović, gradonačelnik grada Leskovca.

Na samom kraju prisutnima se u ime dobitnika obratila Vesna Milenović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, koja se zahvalila na priznanju, zatim se zahvalila Gradu i gradonačelniku Cvetanoviću na pomoći i podršci i istakla da je na osnovu njegovih amandmana usvojen 2005. godine novi zakon.

„Mom dragom gradu Leskovcu želim prosperitet, da što više mladih i produktivnih ljudi, ali i penzionera, u kategoriji kada imaju više svog vremena da više daju za dobrobit svoga grada i njegovih stanovnika, bez dobre saradnje sa lokalnom samoupravom Crveni krst ne može da pruži svoj maksimum imajući u vidu zakonsku osnovu koja je svuda u svetu urađena po principima.“

Ona je tom prilikom u ime Crvenog krsta izrazila veliku zahvalnost na tome što je gradonačelnik Cvetanović prepoznao ulogu Crvenog krsta i sam je imao značajnu ulogu – dao je vrlo konkretan doprinos tokom donošenja zakona o Crvenom krstu Srbije 2005. godine kao opozicioni poslanik, kada je on trebalo da odrazi jednu realnost Srbije i mogućnosti da pravilno objedini i pravilno iskaže kapacitet koji mora da ima Crveni krst , ali takođe i vrstu potreba i izazova na koje Crveni krst mora da odgovori u društvu.

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 14 maj 2019

Check Also

Koncertna dvorana u Domu Vojske uskoro realnost

U Koncertnoj dvorani, koja će se smestiti u renoviranom Domu Vojske u Leskovcu, očekuje se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *