Početna / EKONOMIJA / ZORANA MIHAJLOVIĆ:Put kroz Grdeličku klisuru krajem aprila će biti pušten u rad

ZORANA MIHAJLOVIĆ:Put kroz Grdeličku klisuru krajem aprila će biti pušten u rad

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović najavila je danas da će pre leta biti pušten u saobraćaj auto-put na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru i na Koridoru 11 od Obrenovca do Preljine, i najavila potpisivanje novih ugovora i izgradnju tri nova auto-puta.


“Grdelička klisura je najteže gradilište u Evropi, na kojem 2014. nije bilo nijednog metra asfalta. Krajem prošle godine imali smo radove na još nekoliko tačaka, a sada su te deonice u potpunosti asfaltirane i biće spremne za saobraćaj za letnju turističku sezonu”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da Koridor 10 mnogo znači za Srbiju, pre svega zbog tranzitnog saobraćaj, jer je pre nekoliko godina bilo 34 miliona automobila, prošle godine oko 58 miliona, a ove očekujemo najmanje 60 miliona, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je rekla da će železnički Koridor 10 u Srbiji biti završen za dve do dve i po godine, dodajući da za oko 150 kilometara pruga tek treba da bude ugovorena modernizacija, te da će njima vozovi moći da se kreću brzinama od 100 do 150 km na sat.

Potpredsednica Vlade rekla je da se nadzire i kraj radova na drumskom Koridoru 10, te da očekuje da će on biti gotov već ove godine.Pogledaj takodje

APEL VOZAČIMA:Vozite oprezno, poštujte saobraćajne propise i pravite česte pauze!

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju oprez i poštuju saobraćajne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *