Početna / DOGAĐAJI / Zlatno odličje za Folklorni ansambl „Crnilović“

Zlatno odličje za Folklorni ansambl „Crnilović“

Folklorni ansambl „Crnilović“ je učestvovao na bugarskom nacionalnom festivalu narodnog stvaralaštva pod nazivom „Folklorna magija 2019“, koji je održan od 12. do 14. jula u turističkom mestu Bansko. Ovaj festival je pod zaštitom UNESKO-a.

Na trodnevnom festvivalu je učestvovalo preko 150 izvođača koji su predstavili bugarsko narodno stvaralaštvo u četiri kategorije: vokalni solisti, folklorni ansambli, narodni običaji i instrumentalni sastavi.

Ansambl „Crnilović“ je kao jedini inostrani učesnik festivala učestvovao prvog dana ove manifestacije i ostavio snažan utisak na stručni žiri i publiku.

Naši igrači nagrađeni su gromoglasnim aplauzom, a kasnije i zlatnom medaljom za prvo mesto u igračkoj kategoriji „Drž se, zemljo“, uzrasta do 12 godina.

Vlasotinački folklorci su pred stručni žiri izašli sa koreografijama Marka Stojkovića: Bugarka, Šopska trojka i Vesele šopske igre.

„Ovo je bilo još jedno predivno iskustvo za naš ansambl. Trodnevno putovanje sa najmlađim igračima ansambla i prvotimcima krunisano je zlatnom medaljom kojoj se nismo nadali. Odradili smo odličan posao, oformili sjajan mladi tim i stvorili fenomenalnu podlogu za dalji rad i nove uspehe. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez sveobuhvatne podrške Kulturnog centra Vlasotince“, kaže mladi koreograf Marko Stojković, koji je i sam do pre nekoliko godina igrao u ansamblu.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

Upošljenici Dom zdravlja u Vlasotincu iako iscrpljeni čine sve da sugrađanima izađu u susret

Trijažni centar za respiratorne infekcije i febrilna stanja, pri Domu zdravlja u Vlasotincu, koji radi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *