Home / DRUŠTVO / Žestoka konkurencija među budućim ugostiteljima: Žiri će imati težak zadatak da izabere najbolje
hotel bell

Žestoka konkurencija među budućim ugostiteljima: Žiri će imati težak zadatak da izabere najbolje

Na tradicionalnom takmičenju ugostiteljskih škola, koje ove godine ima internacionalni karakter, učestvuje sedam specijalizovanih obrazovnih ustanova iz Srbije, Severne Makedonije i Bugarske.

Učenici se takmiče u dve kategorije: priprema roštilja i priprema jela po izboru, a sudeći po onom što su nam najavile, ekipe su se ozbiljno spremale za ovo nademtanje:

– Pripremamo “Domaćinski vrt“, koji zbog obilja boja i različitih namirnica, treba da podseća na jedan od onih u kraju iz koga dolazimo, a to je Vrnjačka Banja. Drugo jelo je leskovački roštilj, ali mi tipujemo na naš lokalni specijalitet, kažu Anđela Šućurović i Milan Bogdanović, iz Ugostiteljsko-turističke škole, kojima je ovo takmičenje premijerno.

U Vranju se priprema jednako dobar roštilj kao u Leskovcu, pa đaci tamošnje škole ravnopravno konkurišu za plasman i nagrade. Nemanja Stamenković kladi se na svoje ćevape, koje priprema iz ruke.

Gosti iz Ćustendila se već 14 godina takmiči u Leskovcu i, zbog odlične saradnje sa leskovačkom ugostiteljskom školom, ovde rado dolaze. Akaki Topadze i Vasilij Nikolov pripremaće italijansku pikatu, koja će se, veruju, dopasti, stručnom žiriju.

Škola iz Kruševa, Severna Makedonija, takođe pravi specijalitet za nagradu. To je čuvena kruševska kobasica, lokalni specijalitet od mešavine goveđeg i jagnjećeg mesa, sa prazilukom i začinima.

Uz pomenute, takmiče se i Ugostiteljska škola iz Beograda, Srednja škola iz Grdelice i domaćin, Trgovinsko-ugostiteljska škola Leskovac, koja će pažnju i nagrade pokušati da zavredi preko punjenog pilećeg kotleta.

Sudeći prema pripremama i ozbiljnosti sa kojom su prionuli na posao, svi se nadaju pobedi, a žestoka konkurencija ih, kažu, dodatno motiviše.

Check Also

Slike dana: Svi putevi vode preko Leskovca

Objektivom našeg vernog čitaoca nastale su ove prelepe fotografije, šestog oktobarskog dana. Kažu da svi …

Оставите одговор