Home / DRUŠTVO / Završni radovi na pristupnoj saobraćajnici i mostu u Turekovcu koji je oštećen u poplavama januara prošle godine
hotel bell

Završni radovi na pristupnoj saobraćajnici i mostu u Turekovcu koji je oštećen u poplavama januara prošle godine

U Turekovcu su u toku radovi na sanaciji i rekonstrukciji mosta i pristupnih saobraćajnica koji su oštećeni u vreme poplava januara 2021. godine.

U planu je da kompletni radovi koji su počeli 30. marta budu završeni tokom sledeće nedelje.

– Nalazimo se na putu Turekovac – Gornje Stopanje koji je bio pun neravnina i deformacija, a pločasti propust je bio urušen. Zbog toga je građevinska inspekcija donela rešenje kojim je ovde obustavljen saobraćaj. Na osnovu projekta JP Urbanizam i izgradnja radovi se privode kraju. Investicija je vredna 9,5 miliona dinara. Izgrađen je novi objekat koji sadrži armirano betonske cevi prečnika 1600 mm, urađeni su zidovi, betonske ploče i danas se završavaju radovi na ugradnji drugog sloja asfalta u dužini od oko 300 metara. Sledeće nedelje će biti postavljena elastična ograda u dužini od 30 metara i na taj način će radovi biti potpuno završeni – rekao je Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja.

U ime meštana obratio se predsednik MZ Turekovac Ljybiša Cvetanović koji se zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na uređenju ovog objekta i naglasio da je to jedina veza sa seoskim grobljem ali i 60% zemljišta koje obrađuju meštani ovog sela.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.