Početna / GRADOVI / Leskovac / ZAVRŠI ZAPOČETO: Ministar Vanja Udovičić predao Gradu Leskovcu halu „Partizan“

ZAVRŠI ZAPOČETO: Ministar Vanja Udovičić predao Gradu Leskovcu halu „Partizan“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić boravio je danas u Leskovcu gde je na simboličan način predao novu sportsku halu „Partizan“ Gradu Leskovcu.

Dvorana „Partizan“ počela j eda se gradui 2011. godine, kada je za grube građevinske radove i izgradnju čelične konstrukcije država izdvojila 54 miliona, a lokalna samouprava 3 miliona. Radovi su, sa mnogo skromnijim sredstvima, nastavljeni i dve godine kasnije. Završena je polovina posla i zbog nedostatka novčanih sredstava sa daljom izgradnjom se stalo. Grad Leskovac je uspeo da nastavi sa izgradnjom ovog sportskog objekta, zahvaljujući projektu „Završi započeto“ Vlade Srbije.

Leskovac dobio novu sportsku dvoranu "Partizan" – Ministar Vanja Udovičić i gradonačelnik Goran Cvetanović

Publicerat av Dnevnik Juga Måndag 24 december 2018

-Bez odgovarajućih objekata nemoguć je razvoj sporta. Grad Leskovac je vođe činjenicom da kvalitet treba da ima prioritet je uloćio sredstva u završetak projekta. Dugo smo čekali ovaj trenutak, a to je da hala bude osposobljena i spremna za različite sportove. Ovo ovd eje bilo napušteno, okupljali su se narkomani i bio je zabranjeni deo grada. Sada imamo jedan moderan objekat koji danas dobijamo do Ministarstva sporta i omladine. Ostaje nam da sledeće godine uredimo grejanje, prostor oko objekta i da kompletno završimo objekat. Obećano je ispunjeno, srećni dočekujemo novogodišnje praznike – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-Ono što smo obećali pre šest meseci smo ispunili. Sada je ovo jedna od najmodernijih hala u Srbiji koja će spojiti sve generacije Leskovca i ovde će moći da se održavaju takmičenja svih uzrasta i svih rangova. Ovde ćete moći i da ugostite sve najbolje i najveće zvezde iz svih sportova. Ova dvorana će služiti, pored treninga, i za jedinstvo, druženje, upoznavanje i sticanje onih najkvalitetnijih vrednosti kojemu vas sport uči. Želim vam da sa ovog mesta izađete kao istinski šampioni, kao pravi pobednici i da reprezentujete svoj grad i svoju porodicu širom Srbije, ali i Evrope i sveta – poručio je ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.

U prvoj polovini sledeće godine biće uvedeno grejanje, parterno uređenje i osvetljenje nakon čega će biti obezbeđena i upotrebna dozvola. U JP Urbanizam i izgradnja očekuju da se čitav posao završi do sredine 2019. godine

Pogledaj takodje

Leskovčanka Jelena Stanković svojim unikatnim torbama osvojila srca ljubitelja retro stila

Iza imena Lela`s handmade stoji uspešna Leskovčanka koja je svoju ljubav prema retro stilu i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *