hotel bell

Završeni radovi na izgradnji saobraćajnice koja povezuje ulice Branislava Nušića i Đorđa Lešnjaka

Gradska saobraćajnica koja povezuje ulice Branislava Nušića i Đorđa Lešnjaka u dužini od 83 metara je završena i predstavlja dobru komunikaciju da svako ko ide vozilom iz ulice Đorđa Lešnjaka može da se ovom ulicom isključi u ulicu Branislava Nušića.

“Ovaj projekt deluje manje, ali smatram da ne treba potcenjivati nijedan realizovan projekat, jer isti mogu biti od vitalnog značaja, naročito što je ovakva ideja postojala 40 godina, a niko je nije sproveo u delo. Iako je ovo mala ulica ona predstavlja neizostavnu kariku u lancu postizanja uspeha, a sve u pravcu kvalitetnog razvoja jednog grada. Mnogo godina sam živeo i u ovom delu grada, i znam da se događao veliki broj nezgoda pri uključivanju iz ulice Đorđa Lešnjaka u jednosmernu ka bolnici i da nije bilo mnogo prostora zbog parkiranih vozila. Sada će na ovom prostoru biti i parking – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić, govorio je o radovima koji su ovde izvedeni.

“U ovoj ulici, ugrađeni su tamponi od šljunka i ivičnjaci, zatim gajger slivnika i asfaltiranje u dva sloja. Saobraćajnica je izgrađena sa ciljem da se poveća saobraćajna mreža u samom centru grada. Pored ove ulice nalazi se gradska parcela koja je predviđena za parkiranje. U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije i ovde se očekuje izgradnja oko 30 parking mesta – istakao je Nikolić.

Ova iako mala ulica biće značajna kao spona, odnosno ulica koja povezuje centar sa mnogim delovima grada poput dela kod Tri šešira i centra.

Check Also

Muškarac koji je sinoć izboden nožem u Leskovcu hitno operisan u Kliničkom centru u Nišu

Sinoć je u Leskovcu nožem napadnut muškarac koji je zbog težine povreda hitno prebačen u …

Оставите одговор