hotel bell

Završena izgradnja dela kanalizacije u Vinarcu

U Vinarcu je završena još jedna faza izgradnje fekalne kanalizacione mreže, vredna 9 miliona 3oo hiljada dinara, u kojoj je ugrađeno 1.400 metara cevi.

 

U ovom naselju, već je urađena primarna mreža u dužini od 3.000 metara, podsetio je gradonačelnik Goran Cvetanović, obilazeći danas završenu deonicu: – Primarna kanalizaciona mreža, u dužini od 3.000 metara u Vinarcu je izgrađena ranije, tako da sada širimo sekundarnu. U blizini je Donje Stopanje i otpadne vode iz oba naselja, slivaće se u lokalni sistem za prečišćavanje otpadnih voda. Ovo Postrojenje nalaziće se na 45o metara nizvodno od leve obale Jablanice u Vinarcu. Izvođač pomenutih radova, koji su izvedeni na osnovu Rešenja o građevinskoj dozvoli, je Preduzeće ”Poslovnost” iz Niša, a investitor je Direkcija za urbanizam i zgradnju-.

Gradonačelnik je najavio i nastavak radova na izgradnji još po 8oo metara kanalizacione mreže u Vinarcu i Donjem Stopanju, koji će početi naredne nedelje, a čija je vrednost 5,3 miliona dinara.

Ljiljana Mihajlović, iz Direkcije za urbanizam i izgradnju, naglasila je da su, s obzirom na geografski položaj i razuđenost Vinarca, za kompletno kanalizaciono opremanje ovog naselja potrebna ogromna sredstva, ali je ovo preduzeće planiralo da u naredne dve godine taj posao privede kraju.

Predstavnik Mesne zajednice, Budimir Stojiljković, istakao je da su žitelji Vinarca konačno zadovoljni odnosnom lokalne samouprave, ali podsetio i da nije uvek bilo tako:

– Neću da podsećam na vreme i razloge, koji su nekadašnje lokalne vlasti sprečavale da ulažu u Vinarce, ali je činjenica da ovo naselje, sa velikim brojem stanovnika, koje je i značajno glasačko telo, dugo nije bilo predmet interesovanja rukovodilaca grada. Sada se to, na svu sreću menja. Nastavili smo sa kanalizacijom tamo gde smo pre mnogo godina stali i uveren sam da ćemo uskoro moći da kažemo da je teritorija čitave mesne zajednice pokrivena primarnom i sekundarnom komunalnom mrežom-, naglasio je Stojiljković.

Zamoljen da prokomentariše pritužbe pojedinih meštana na ponašanje pojedinaca koji, skidaju nasipani šnjunak sa saobraćajnice i prave brane ispred svojih dvorišta, kako bi ih zaštitili od poplava, Cvetanović je rekao

– Ovde je nestajala kocka, nestala je i veća količina građevinskog materijala. Svako odgovara za svoju sredinu. Naša je da ovim građanima, koji su to potpuno zaskužili pružimo normalne uslove za život, i ja im se izvinjavam što mnogo godina nije ulagano u Vinarce. Zato se trudimo da intenzivnim radom kompenziramo propušteno, ali svako odgovara za svoju mikro sredinu, tako da tu vrstu odgovornosti snosi isključivo meštani, prokomentarisao je Cvetanović.

Suzana Stojiljković

Check Also

Promocija knjige “Iznad oblaka” 28. novembra u leskovačkoj Biblioteci

U utorak, 28. novembra 2023. godine u 18.00 časova Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu …

Оставите одговор