Početna / DRUŠTVO / Za zimsko održavanje ulica 30 miliona, „Perica Jović AB Kop“ iz Vlasotinca u novu zimu sa novim kamionima, skipom i buldozerom
hotel bell

Za zimsko održavanje ulica 30 miliona, „Perica Jović AB Kop“ iz Vlasotinca u novu zimu sa novim kamionima, skipom i buldozerom

Zimsko održavanje ulica, opštinskih i nekategorisanih puteva na teritoriji Leskovca počelo je danas, a taj posao, oročen do 15. marta, a po potrebi I duže, poveren je Preduzeću AB kop’’ iz Vlasotinca. Vrednost ugovora iznosi 30 miliona sa PDV-om.

Zimsko  održavanje podrazumeva čišćenje gradskih ulica, lokalnih i pojedinih nekategorisanih puteva,  kao i prilaza značajnim objektima i ustanovama, površine veće od 67.000 metara.   Preduzeće ‘’AB kop’’za ovaj posao angažovano je od 15. novembra do 15. marta, uz mogućnost produžetka sezone, ako za tim postoji potreba. Izuzetno široka teritorija grada, zahteva da izabrani izvodjač raspolaže neophodnom mehanizacijom, koju čine:  jedan kamion putarac, četiri kipera sa kompletnom opremom, posipačem I raonikom, grejder, univerzalna mašina za čišćenje snega sa utovarnom lopatom i boldozer.

-Odabrani izvodjač poseduje potrebnu mehanizaciju iI koristiće je za čišćenje gradskih ulica, ukupne dužine 25 kilometara i lokalnih i nekategorisanih puteva, dužine više od 447 kilometara. Čišćenje prilaza značajnim ustanovama i institucijama, povereno je JKP ‘’Komunalac’’ i JKP ‘’Grdelica’’. Zimsko održavanje obavlja se prema stepenu angažovanosti mehanizacije i ljudstva, odnosno po prioritetu. Poslednji stepen proglaša Gradski krizni štab, kaže direktor JP ‘’Urbanizam I izgradnja’’, Novica Nikolić.

Nulti stepen, kada su temperature do 1o stepeni u plusu, podrazumeva samo neprekidno dežurstvo šefa smene, u prvom je angažovan jedan kamion sa opremom i materijalom za posipanje, u drugom intervenišu dva putarca i dva kamiona sa opremom. Treći stepen angažovanosti uključuje svu raspoloživu mehanizaciju.

Preduzeće ‘’AB kop’’ iz Vlasotinca posao zimskog održavanja obavljalo je i prošle godine, a prema rečima šefa smene Dragana Momirovića, angažovanost i kvalitet rada od gradjan i od naručioca, ocenjeni su kao vrlo dobri.

-I mi smo zadovoljni odnosnom investitora prema nama, a siguran sam da ćemo ove godine, obzirom i da imamo više iskustva, posao uraditi još kvalitetnije. Nabavili smo 9o tona soli i 4oo tona rizle, što je trećina potrebnih količina, a do kraja meseca stići će ostatak.

Momirović ističe da prema prognozama, snega neće biti do kraja ove godine, ali je preduzeće spremno da dejstvuje i ako se vremenske prilike sutra promene.

-Obnovili smo vozni park, imamo tri nova kamiona, novi buldozer, skip i utovarnu lopatu, tako da smo u prilici da, po potrebi angažujemo i veći broj mašina I ljudi, u odnosu na onaj predvidjen ugovorom.

Vrednost ugovora za poslove zimskog održavanja je 30 miliona sa PDV-m, a za čišćenje leda i snega sa površina javne namene, ‘’Komunalac’’ i ‘’Grdelica’’ dobiće , 6, odnosno 3 miliona dinara.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Gasifikacija Leskovca: Najvaljeni radovi na gasifikaciji Zelene zone

Stručni tim javnog preduzeća Srbijagas na čelu sa direktorom Dušanom Bajatovićem danas je boravio u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *