Početna / DRUŠTVO / Za ulazak u Grčku od 1. jula potreban obrazac za lociranje putnika
Dionis Restoran Leskovac

Za ulazak u Grčku od 1. jula potreban obrazac za lociranje putnika

Iako se granice od 1.07.2020. godine otvaraju za veliki broj zemalja, Grčka i dalje naporno, ali veoma uspešno radi na tome da turisti i stanovnici Grčke ostanu zdravstveno bezbedni.

Od 1.7.2020., grčka vlada je utvrdila način na koji će zemlja dočekivati putnike, obavljati neophodne dijagnostičke preglede i zaštititi turiste tokom sezone.

Obrazac za lociranje putnika (The Passenger Locator Form – PLF) je jedan od ključnih elemenata u borbi protiv suzbijanja Covid-19. 

Svi putnici su dužni da popune svoj PLF obrazac najmanje 48 sati pre ulaska u Grčku, pružajući detaljne informacije o mestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi na kojoj će boraviti u Grčkoj.

Protokol za turiste koji u Grčku dolaze kopnenim granicama:

• Dolazak putnika na kontrolni punkt. Sve osobe koje ulaze u zemlju moraju po svom dolasku da prilože popunjeni obrazac za lociranje putnika (PLF). 

• Obavlja se pasoška i carinska kontrola i proverava se jedinstveni QR kod svake osobe, koji će pokazati na ekranu svog mobilnog telefona ili na odštampanom obrascu sa svojim QR kodom. 

• U zavisnosti od njihovog koda, pripadnici obezbeđenja preusmeravaju pristigle putnike ili ka mestu za pregled ili im dozvoljavaju da nastave put do svog krajnjeg odredišta u zemlji, uz uputstva od strane zaposlenih na granici, posebno u vezi sa neophodnim merama u slučaju da se jave simptomi respiratornih infekcija. U tom slučaju moraju se odmah javiti operativnom centru Nacionalne organizacije za javno zdravlje. 

• U slučaju da osobe koje ulaze u Grčku planiraju da borave na više mesta u Grčkoj, moraju to da navedu i da prijave svoje početno odredište i svoj plan putovanja za narednih 7 dana. Mobilne zdravstvene jedinice će raditi svakodnevno na kontrolnim punkotvima na kopnenim granicama.

• Dok rezultati pregleda testiranih osoba ne budu dostupni, osobe koje su testirane na novi korona virus su u obavezi da odu u samoizolaciju na adresi koja je navedena na njihovom obrascu za lociranje putnika (PLF). Njihovi podaci se unose u informacioni sistem, koji je povezan sa COVID registrom kako bi se olakšao kontakt u slučaju da neko bude pozitivan. Po završetku pregleda putnici ulaze u zemlju dobijajući instrukcije u vezi sa samoizolacijom dok rezultati testiranja ne budu objavljeni. 

• Svi putnici se moraju pridržavati svih neophodnih preventivnih higijenskih mera (upotreba maski i fizičko distanciranje).

Protokol za putnike koji u Grčku dolaze avionom:

• Dolazak putnika na dolazni terminal.

• Transfer do mesta gde se nalazi osoblje koje vrši pregled i proveravanje jedinstvenog QR koda, koji svaki putnik pokazuje na svom ekranu mobilnog telefona ili na odštampanom obrascu sa svojim QR kodom.

• Osoblje koje vrši pregled preusmerava putnike, u zavisnosti od njihovog QR koda, ili na mesto za pregled ili na izlaz (preuzimanje prtljaga ili pasoška kontrola). Dok rezultati pregleda ne budu dostupni, putnici testirani od strane obučenog zdravstvenog tima na novi korona virus u obavezi su da odu u samoizolaciju na adresi svog krajnjeg odredišta, kao što je navedeno na njihovom obrascu za lociranje putnika (PLF). Po završetku pregleda, putnici se usmeravaju ka izlazu. 

• Svi putnici se moraju pridržavati svih neophodnih preventivnih higijenskih mera (upotreba maski i fizičko distanciranje).

Protokol za putnike koji u Grčku dolaze morskim putem:

• Dolazak putnika peške na glavni ulaz.

• Putnici koji dolaze vozilima preusmeravaju se na poseban ulaz.

• Svi putnici se premeštaju na mesta u kojima se nalazi osoblje koje vrši pregled i proverava se jedinstveni QR kod, koji svaki putnik pokazuje na ekranu svog mobilnog telefona ili na odštampanom obrascu sa svojim QR kodom. 

• U zavisnosti od QR koda putnika, osoblje koje vrši pregled ih ili preusmerava na mesto za pregled, ili im dozvoljava ulazak u zemlju. Dok rezultati pregleda ne budu dostupni, putnici koji su testirani od strane obučenog zdravstvenog tima na novi korona virus SARS-CoV-2 u obavezi su da odu u samoizolaciju na adresi svog krajnjeg odredišta, kao što je navedeno na njihovom obrascu za lociranje putnika (PLF). Po završetku pregleda, putnicima je dozvoljen ulazak u zemlju.

• Svi putnici se moraju pridržavati svih neophodnih preventivnih higijenskih mera (upotreba maski i fizičko distanciranje).

Izvor: grckainfo.com

Pogledaj takodje

9. jula bez struje veliki broj ulica u gradu

Obaveštavaju se korisnici distributivnog sistema da  zbog redovne godišnje revizije  i remonta TS 110/10 kV …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *