hotel bell

Za podršku samozapošljavanju 25 novih preduzetnika Grad Leskovac izdvojio 6,25 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović uručio je danas ugovore preduzetnicima koji su u okviru programa samozapošljavanja dobili subvencije u pojedinačnom izosu od 250.000 dinara.

Za ovu namenu ukupno je bilo namenjeno 6.250.000 dinara.

-Grad Leskovac od 2013. godine uspešno izrađuje i realizuje Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Od tada do danas ukupno je izdvojeno 182 miliona dinara i angažovano 1.233 lica. Jedna od mera u sklopu ovog plana je subvencija za samozapošljavanje, namenjena je osobama koje se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje vode kao nezaposlena lica i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. Po ovoj meri 25 lica je dobilo subvenciju za samozapošljavanje u pojedinačnom iznosu od 250 hiljada dinara, što ukupno iznosi 6 miliona i 250 hiljada dinara. Raduje me što je sa nama 25 naših sugrađana naoružanih preduzetničkim duhom, dobrom energijom i odlučnošću. Prijavljivanjem za meru samozapošljavanje pokazali ste da ste spremni da pomognete sebi, date doprinos društvu, i da imate poverenja u grad u kojem živite – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U ime korisnika subvencija govorio je mladi advokat Radomi Andrić.

-Zahvaljujem se u ime svih dobitnika subvencija gradu Leskovcu i gradonačelniku što nam je iste omogućio. Dobijena sredstva ću iskoristiti za opremanje moje advokatske kancelarije. Imajući u vidu da sam oduvek želeo da živim i radim u Leskovcu ova pomoć je od velikog značaja kako za početak poslovanja tako i za ostvarenje tog cilja – naglasio je Andrić.

Check Also

Danas počinje isplata uvećanih penzija

Prve uvećane penzije se isplaćuju danas, u četvrtak, 2. februara za samostalne delatnosti. Potom, u …

Оставите одговор