hotel bell

Za Leskovac zajedno: Pred izbore ima para za sve

Grupa građana Za Leskovac zajedno reagovala je na konferenciji za medije na odluku Gradskog veća o novčanoj pomoći i podršci roditeljima učenika svih razreda svih osnovnih škola na teritoriji Grada Leskovca.

Odbornik ove Grupe građana Nebojša Cakić rekao je da kada su oni tražili para nije bilo, ali da pred izbore ima para za sve.

-Ova naša inicijativa nije dobila podršku vladajuće koalicije, a ja sam i kao poslanik u republičkoj   skupštini to tražio, što takođe nije naišlo na podršku uz obrazloženje da tolikog novca u budžetu nema. Naša grupa građana je sa strankom „Zajedno“ pokrenula peticiju kojom smo to tražili, a potpisalo ju je preko 20.000 ljudi, od čega samo iz Jablaničkog okruga 3.800. Na kraju smo i 22. avgusta u Leskovcu podneli zahtev da se svakom osnovcu isplati 15.000 dinara za nabavku udžbenika, a gradonačelnik je odbijanje obrazložio rečima da nema novca u budžetu za tu namenu. Odjedanput su sva obrazloženja pala u vodu, jer, ako je verovati izjavama čelnika Privremeneog organa, Leskovac je dobio 60 miliona dinara od Republike, sam grad će dodati 10-ak miliona i sva deca osnovnoškolskog uzrasta će dobiti nadokanadu za nabavku udžbenika – rekao je Cakić i naglasio – Najpre su rekli da za tu namenu treba 250 miliona, a sada se ispostavilo da je dovoljno 70-ak. To će biti isplaćeno, po njima, do kraja godine, što je dokaz da ova vlast reaguje samo na pritisak.

Predsednik Grupe građana Za Leskovac zajedno Nenad Zdravković komentarisao je izjavu potpredsednice Gradskog odbora SNS Olivere Pešić o anketama.

-Ono što ja znam je da takva istraživanje trenutno radi agencija „Ipsos“. Ono što je meni vrlo bitno, je da će oni reći da opozicija sada ima najviše novca, da će da potplaćuje, da će da kreira javno mnjenje, da će svi u opoziciji da postanu milioneri sa džipovima, jahtama, vilama, biće kriminalci, dok će svi iz vlasti biti najpošteniji, skromni, fini ljudi, koje će bahati opozicionari da maltretiraju. Ali, vreme bajki je prošlo, a zadnja stranica bajke gde piše kraj biće pročitana 17. decembra – kazao je Nenad Zdravković.

Check Also

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, …

Оставите одговор