Home / DRUŠTVO / Za Leskovac zajedno: Građani Leskovca ugroženi, moraće bankama da vrate sudske troškove
hotel bell

Za Leskovac zajedno: Građani Leskovca ugroženi, moraće bankama da vrate sudske troškove

Saopštenjem za javnost oglasila se danas GG „Za Leskovac zajedno“ povodom naplate troškova kredita koje je banka naplaćivala građanima, a Vrhovni kasacioni sud nakon tri godine promenio svoj stav u korist banaka.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Nakon sramnog i političkog stava Vrhovnog kasacionog suda da naplata troškova obrade kredita i osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita jeste pravno osnovana, oglašavamo se kako bi pružili podršku građanima Leskovca i pozvali ih da pruže podršku protestima advokata. Naime, jasno je svima da je Vrhovni kasacioni sud, nakon 3 godine promenio svoj stav u korist banaka da bi zaštitio bankarski lobi a iza svega stoji politički pritisak SNS-a. Građani Leskovca biće finansijski ugroženi ovakvim stavom jer će izgubiti parnične postupke i morati bankama da nadoknade troškove. Ovakvim postupanjem visoke sudske instance i očiglednog pritiska vladajuće većine na njih već siromašni građani postaće siromašniji dok će bogate finansijske institucije, banke, postati još bogatije.

Apelujemo na sve građane da shvate suštinu problema, da je novoizmenjeni stav Vrhovnog kasacionog suda u korist banaka isključivo politički i zarad zaštite bankarskog lobija. Da je ovakav stav još jedan pokušaj SNS-a da i sudstvo politizuje i zasnuje kompletnu diktaturu u ovoj zemlji. Leskovčanima pojašnjavamo da jedan ovakav potez ukazuje da će uskoro traženje bilo kakvog ostvarenja prava pred sudovima biti kompletno onemogućeno zahvaljujući postupcima vladajuće većine i da će se mešati u rad sudova i za predmete manjeg značaja – navodi se u saopštenju GG „Za Leskovac zajedno“.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *