Za kršenje mere samoizolacije osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od 2 i 3 godine

U Osnovnom sudu u Dimitrovgradu doneta je prva presuda zbog kršenja mera samoizolacije.

Zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, u konkretnom slučaju zbog kršenja mere obavezne samoizolacije, sudija je izrekao maksimalnu kaznu od tri godine zatvora Nišliji S.Z. (38) kome je mera samoizolacije određena od strane sanitarne inspekcije na aerodromu Konstantin Veliki po povratku iz inostrastva.

Druga presuda izrečena je na suđenju u Požarevcu gde je G,M. (32) iz sela Dubravice osuđen na 2 godine zatvora zbog nepoštovanja naredbe obavezne samoizolacije koja mu je izdata na graničnom prelazu Horgoš.

Suđenja su održana u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, uz poštovanje svih procesnih odredbi, tako što je uspostavljena video veza putem Skajpa između suda i pritvorske jedinice. U sudnici su bili prisutni sudija, javni tužilac i branilac, dok se okrivljeni nalazio u pritvoruu cilju zaštite zdravlja svih učesnika u postupku.

Državni sekretar Ministarstva pravde Radomir Ilić rekao je danas da su kod ovih krivičnih dela suđenja hitna, ne samo zato što su predmeti pritvorski, već i zato što su krivična dela izvršena u vanrednom stanju.

Check Also

Pronađen zasad sa 325 stabljika marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, podneće krivičnu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *