hotel bell

Vukanu je potrebna naša pomoć, kako bi izgovorio svoje prve reči

Vukan Andrejević je rodjen kao trece dete u porodici Andrejevic. 

Zbog nemilog događaja koji nas je zadesio, smrt prvog deteta u četvrtoj godini zivota od galopirajuceg tumora na mozgu, trudnoća sa Vukanom je praćena i proveravana više nego bilo koja redovna trudnoća, svi rezultati su pokazivali da je sa plodom i trudnoćom sve u najboljem redu, a da mama bespotrebno brine. 

“Rodjen je kao zdrava beba sa ocenom 10. Njegovim rođenjem ponovo se budi radost u našoj kući. Nikolina je ponovo dobila brata koga je toliko želela, a mama i tata su gledajući ih zajedno ponovo počinjali da se smeju. 

Sve je išlo baš onako kako treba dok Vukan nije napunio 18 meseci. Tada ja kao majka primećujem da Vukan kasni u razvoju, zastoj se pretežno odnosi na govor. Na moju inicijativu kreću provere i testovi Vukanovog razvoja. Na našu sreću svi rezultati pokazuju da on nema problem koji je imao njegov brat, vec dobija dijagnozu kašnjenje u razvoju. 

Nakon toga on biva uključen na tretmane kod logopeda, defektologa, psihologa, neurologa i terapiju aminokiselinama iz Rusije. Napredak je postojao, ali vrlo mali, mi smo 4 godine radili sve tretmane i pratili savete, ali Vukan kasni u razvoju u većoj meri, puni 6 godina, a ne govori. I ponovo zbog brige mi krećemo privatno u Beogradu da radimo sve analize i saznajemo da  Vukan ima oštećenje na frontalnom delu mozga zbog nedostatka kiseonika, a da to sprečava njegov normalan razvoj. Jos teže saznanje je bilo to da u Srbiji lek za to ne postoji. 

Istraživanjem saznajemo za kliniku u Turskoj koja predlaže terapiju matičnim ćelijama kako bi regenerisali ostećenje mozga. 

Terapije puno koštaju, porodica nije u mogućnosti da finansira sama, jer je porodični budžet potrošen u predhodnih 4 godina na navedene terapije i lečenje. 

Uz pomoć humanih ljudi Vukan odlazi u Tursku i prima 4 terapije. Već nakon prve terapije vidi se napredak, a za ovih 5 meseci smo postigli mnogo. Vukan kao da se budi, menja mu se pogled, javlja se empatija, bolja mu je socijalizacija, grafomotorika, pažnja i fokus su sve bolji i bolji, pojavili su mu se glasovi i počeo je brbljati na svom nekom jeziku, poslušniji je, a hiperaktivnost je drastično manja. 

Naravno i dalje ide na tretmane kod logopeda, defektologa, redukatora i psihologa kako bi što pre napredovao. Lekari u Turskoj su prezadovoljni njegovim uspehom i očekuju da sredinom aprila ponovo na jos dve terapije matičnim ćelijama, ali nama nedostaje novca na računu i u strahu smo da nećemo moći da nastavimo lečenje. 

Terapije Vukan treba primati na svaka 3 meseca dok potpuno ne progovori i ne regenerise ostećenje na mozgu koje ima. Mi znamo da smo na dobrom putu, ali ne mozemo bez vaše pomoći, nama i jedna poruka mnogo znači.

Pomozimo Vukanu da izgovori prve reči!

Slanjem SMS poruke 78 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001526126-71

Uplatom na devizni račun: 160-6000001518293-96

IBAN: RS35160600000151829396

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Check Also

Leskovački bazeni do daljeg ne rade – Renoviranje u toku

Bazeni SRC “Dubočica” od 20. marta do 18. aprila neće primati kupače, a razlog za …

Оставите одговор