Vojnici septembarske klase položili danas zakletvu

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Sinkovcu održana je svečanost povodom polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije “Septembar 2022“.

Ceremoniji je prisustvovao i ministar odbrane i potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović koji se obratio vojnicima nakon polaganja zakletve i istakao:

„Danas ste dali reč, veliku i obavezujuću. Zakleli ste se da ćete čuvati i braniti svaku stopu naše voljene Srbije, da ćete se boriti za nju svim svojim srcem i umećem i da ćete biti uz svoj narod gde god to bude trebalo. Srbija vam je na tome zaista zahvalna. Danas mi je puno srce što znam da je ova klasa, ne samo u Leskovcu, već i u svim drugim centrima u kojima se polaže vojnička zakletva, najbrojnija u poslednjih pet-šest godina. Želim da istaknem i to da našu vojsku ne jačamo da bismo pretili bilo kome, već da bismo štitili svoju zemlju, jer je jačanje naše vojske garancija mira, stabilnosti i jake Srbije“.

Ispred Grada Leskovca svečanosti su prisustvovali zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević i član Gradskog veća Aleksandar Pejčić.

Check Also

Grdeličko leto otvoreno koncertom Nemanje Caneta Nikolića i Kortiko benda

Sinoć je u Grdelici otvorena tradicionalna turističko – kultuna manifestacija Grdeličko leto u organizaciji Doma …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *