Početna / DRUŠTVO / “VODOVOD“ REKONSTRUIŠE CRPNU STANICU “VINARCE“I POVEZUJE JE NA SCADU
hotel bell

“VODOVOD“ REKONSTRUIŠE CRPNU STANICU “VINARCE“I POVEZUJE JE NA SCADU

Strategijom unapredjenja usluge vodosnabdevanja grada Leskovca, JKP “Vodovod“ je započelo rekonstrukciju pumpne stanice “Vinarce“.

Cilj je da se izadje u susret potrošačima i istovremeno smanje operativni troškovi, izazvani uglavnom zastarelom infrastrukturom. Prva faza rekonstrukcije pumpne stanice “Vinarce“ završena je 2017. godine, kada se radilo na sanaciji potisnog cevovoda, zameni starih i ugradnji novih pumtnih agregata, izgradnji buster stanice i njenom povezivanju sa Scada sistemom.

Ove se pumpna stanica “Vinarce“ automatizuje, odnosno obezbedjuje njena autonomnost i povezivanje na Scadu, preko koje se već vrši daljinski nadzor i upravljanje ostalim delom sistema za vodosnabdevanje.

Trenutno se radi na ugradnji opreme, odnosno elektroormana, senzora, ventila, frekventnih regulatora i drugih upravljačko-regulacionih elemenata. Izvodjač je Preduzeće “Control point“ iz Užica, a ukupna vrednost investicije je 1.354.210 dinara, bez PDV-a.

Nakon ugradnje opreme pristupiće se nadogradnji postojeće Scada aplikacije i na pumpnu stanicu “Vinarce“, kako bi se omogućio daljinski nadzor i upravljanje. Ovi, 460.000 dinara vredni radovi povereni su novosadskoj firmi “Indas automation“. Sredstva je obezbedio “Vodovod“ iz sopstvenih izvora, a rok za završetak je 40 dana.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *