Početna / KULTURA / Vlasta Velisavljević otvorio FAPOR

Vlasta Velisavljević otvorio FAPOR

Ovogodišnji šesti po redu, Festival amaterske pozorišne režije (FAPOR) sinoć je u Leskovačkom kulturnom centru otvorio poznati srpski glumac Vlasta Velisavljević.

Na ovogodišnjem FAPOR-u zainteresovana publika će biti u prilici da vidi amaterske pozorišne trupe iz Sremske Mitrovice, Požarevca, Jagodine, Lebana i Blaca. O festivalskim priznanjima, među kojima je i glavna nagrada za režiju „Dragan Dimitrijević“, odlučivaće žiri koji čine reditelji Isidora Goncić i Predrag Stojmenović, glumac Ivan Janković.

Jedna od novina na ovogodišnjem FAPOR-u je gostovanje Kruševačkog pozorišta sa izložbom „70 godina Kruševačkog pozorišta od 1946. do 2016.“ Publika je mogla da vidi fotografije sa predstava u kojima su igrali Ljubinka Bobić, Miodrag Petrović Čkalja. Vlastimir Đuza Stojiljković, Taško Načić, Radmila Savićević i mnogi drugi.

U ime lokalne samouprave prisutne je  pozdravila PR gradonačelnika Aleksandra Stojanović.

„FAPOR već šest godina neguje amatersku pozorišnu režiju i po tome je jedinstven u Srbiji. Pored profesionalaca na našoj glumačkoj sceni, ne smemo da umanjimo značaj  amaterskog pozorišta jer i oni mogu mnogo pružiti publici. Najboljima želim da ove godine osvoje nagrade, iako poenta ovog festivala nije takmičenje, već uživanje u predstavama. Želim vam da narednih 5 dana uživate u bogatom programu FAPOR-a i u Leskovcu“.

 

Pogledaj takodje

SNAŽAN OTPOR LIDERU: Aleksinčani do bodova u Leskovcu u penal završnici

Lider na tabeli Druge lige Srbije uspeo je tek u penal završnici da stigne do …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *