hotel bell

Vlada Japana donirala opštini Bojnik sredstva za kupovinu mini bagera

Vlada Japana donirala je 72.500 evra za projekat opštini Bojnik u okviru Programa donacija za osnovne potrebe stanovništva (POPOS).

Javno komunalno preduzeće „Jedinstvo” Bojnik sredstvima od ove donacije obezbediće mini bager guseničar za održavanje puteva na teritoriji opštine. Ugovor je potpisao v.d. direktor JKP Jedinstvo Bojnik Dragan Ljubisavljević, potpisivanju ugovora o donaciji prisustvovao je i predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović.


Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragan Stevanović, istakao je tom prilikom, da se kroz ovakve projekte daje značajan doprinos približavanju manje razvijenih lokalnih samouprava sa juga Srbije Beogradu, Novom Sadu i drugim razvijenijim sredinama.

“U poslednjih 20 godina, Vlada Japana je opredelila približno 500 miliona evra za razne korisnike u našoj zemlji – kazao je državni sekretar i dodao da je kroz program POPOS, u okviru 247 projekata, donirano približno 15 miliona evra.

Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić istakla je da je upravljanje otpadom jedan od prioriteta ovog ministarstva i da su ovakvi i slični projekti izuzetno značajni, posebno kada je reč o lokalnim samoupravama.

Ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumata, kazao je ovom prilikom da su projekti mali deo dugogodišnje humanitarne pomoći Vlade Japana Srbiji.

“Smanjenje ekonomskog jaza između velikih gradova i drugih delova zemlje veoma je važno za zdrav razvoj Srbije, zbog čega ćemo nastaviti da pružamo ovakvu pomoć Srbiji, rekao je on.

Check Also

Grupa od devet migranata pronađena u kamionu među koturovima aluminijuma na Preševu

Carinici su 22. marta 2023. godine na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili …

Оставите одговор