Početna / DRUŠTVO / Visoka tehnološko umetnička škola danas primila brucoše

Visoka tehnološko umetnička škola danas primila brucoše

Osamdesetak brucoša Visoke tehnološko-umetničke škole, dobilo je danas indekse, a sutra i zvanično počinju svoj studentski život. Na svečanosti povodom početka nove školske godine, saznali su da ova visokoškolska ustanova raspolaže odličnim kadrovskim, tehničkim i tehnološkim uslovima, koji će omogućiti sticanje znanja i veština neophodnih u budućem radu.

Direktorka Emilija Djikić Jovanović upoznala je brucoše sa kratkim istorijatom jedne od najstarijih visokobrazovnih ustanova na jugu Srbije i podsetila na činjenicu da je, za bezmalo šest decenija, a 6o. rodjendan će škola proslaviti iduće godine, u njoj diplomu steklo 2.9oo studenata.  Inženjeri različitih profila, fakultetsko znanje, demonstrirali su u pogonima širom nekadašnje velike Jugoslavije, a danas Srbije i okruženja.

Najnovija generacija “brucoša“, imaće izvanredne uslove za studiranje:

–  Visoka tehnološko-umetnička škola raspolaže najsavremenijom opremom i nastavnim sredstvima za realizaciju akreditovanih nastavnih sadržaja, na svim studijskim programima. Možemo se pohvaliti da spadamo u red najmodernijih visokoobrazovnih ustanova, sa dobro opremljenim kabinetima, laboratorijama, radionicama, ateljeima. Posebno je važno pomenuti računarsku laboratoriju sa pristupom internetu.  Sa studentima  će raditi kvalitetan profesorski tim, a vrlo važan segment obrazovanja predstavlja i stručna praksa, s ciljem kasnijeg bržeg zapošljavanja.

Na četiri studijska programa, u prvoj godini će se obrazovati 8o-ak studenata , a ukoliko odgovor Komisije za akreditaciju bude pozitivan, oni će moći da, po završetku osnovnih, školovanje nastave i na master studijama u ovoj školi.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Košarkaši Zdravlja u sredu u 16:00 časova dočekuju Proleter

Košarkaši Zdravlja u sredu u Leskovcu dočekuju ekipu Proletera iz Zrenjanina u utakmici 18. kola …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *