Home / DRUŠTVO / Više od 70 mladih iz Lebana dobilo priliku za posao
hotel bell

Više od 70 mladih iz Lebana dobilo priliku za posao

Sedamdeset sedmoro mladih Lebančana dobilo je danas priliku za posao, a ugovore im je u Domu kulture „Radan“ uručio predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović.

Predsednik opštine Lebane je čestitao svima na potpisanom ugovoru o zapošljavanju i poželeo puno uspeha u radu. Naročito se zahvalio direktorima institucija koje su konkurisale i koje će primiti nove radnike.

„Za realizaciju ovog projekta obezbeđena su novčana sredstva u iznosu od 12 miliona dinara, Opština Lebane je izdvojila 5 miliona dinara, a NSZ učestvuje sa iznosom od 7 miliona dinara. Daćemo poslovnu šansu nekim mladim ljudima, koji žele da ostanu u svom mestu i tu osnuju porodice“ poručio je predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović.

Zahvaljujući partnerstu NSZ i opštine Lebane, potpisano je 77 ugovora, od toga 19 za stručnu praksu koju će obavljati u Domu zdravlja, TOOL, SRC Lebane, JP Lebane, Osnovnom sudu Lebane i Opštini Lebane, 4 ugovora za samozapošljavanje i 54 za izvođenje javnih radova u 8 institucija: SRC Lebane, Dom kulture Radan, Dom zdravlja, JKP Komunalac, JP za održavanje ulica i puteva, prostorno planiranje i uređenje građevinskog zemljišta Lebane, JKP Veterinarska stanica Lebane, TOOL i JKP Vodovod.

Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *