Početna / DRUŠTVO / Više od 4.500 poziva Kol centru, nove donacije leskovačkih preduzeća

Više od 4.500 poziva Kol centru, nove donacije leskovačkih preduzeća

Na konferenciji za medije Gradskog štaba za vanredne situacije saopšteni su najnoviji podaci o broju potvrđenih slučajeva Korona virusa.

-Prema poslednjim informacijama 24 osoba iz Jablaničkog okruga je zaraženo virusom korona od čega je 22 osobe sa teritorije našeg grada, a dve su iz Vlasotinca. U samoizolaciji i pod zdravstvenim nadzorom zbog kontakta sa zaraženima je 455 stanovnika Jablaničkog okruga, a 934 njih (770 iz Leskovca) ima nalog da ne napušta svoj dom zato što je nedavno iz neke strane države doputovao u Srbiju. Rezultati analize 10 uzoraka se očekuju. Najnovija mera predostrožnosti podrazumeva potpunu zabranu kretanja počev od 13 časova u subotu do ponedeljka u 5 časova ujutru. Verujem da su naši sugrađani svesni rizika koji socijalna interakcija trenutno nosi kao i važnosti poštovanja zabrane kretanja i policijskog časa. Zato sam siguran da će naš grad ovog vikenda pokazati veliki stepen odgovornosti i samodiscipline. – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

On je istakao da volonterski kol centar od prvog dana radi punom parom i da je do sada odgovoreno na preko 4.500 poziva od čega je 1.500 podrazumevalo izlazak na teren i ponovo govorio o društveno odgovornim kompanijama koje pomažu gradu u ovoj situaciji.

-Mnogo je solidarnih i humanih ljudi koji u ovim teškim trenucima nastoje da daju svoj doprinos i u skladu sa svojim mogućnostima i pomognu onima kojima je to potrebno. Kompanija „Bimteks“ je u tom duhu donirala 1500 košulja, 700 medicinskih čarapa, kao i 400 zaštitnih maski za Opštu bolnicu Leskovac. Vrednost ove donacije je 30.000 evra. To ćemo usmeriti ka Crvenom krstu koji će se pozabaviti daljom podelom doniranih paketa – naglasio je Cvetanović.

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević je rekao da se među novoobolelim pacijentima nalazi i troje radnika leskovačke bolnice, dva lekara i jedna medicinska sestra i dodao da u leskovačkoj bolnici leži 13 pacijenata koji se osećaju dobro.

Direktor Doma zdravlja dr Slaviša Božić je istakao da je broj pregleda u ovoj zdravstvenoj ustanovi smanjen za 80%, da je korigovano radno vreme, ali da Služba radiologije radi 24 časa, te da će pacijenti sa povišenom temperaturom i respiratornim problemima biti upućeni u zdravstvenu stanicu broj 3 i u trijažni centar bolnice u prostorijama Službe za rehabilitaciju.

Pogledaj takodje

Još 18 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *