hotel bell

Više od 10.000 pristalica, u Leskovcu proslavilo 14. rođednan Srpske napredne stranke

Stvari u Srbiji nisu idealne, kako ih neki predstavljaju, ali je drugačije i bolje. Niko u srpskoj istoriji nije tako brzo promenio zemlju u dobrom smeru i zbog toga sam vam beskrajno zahvalan, poručio je predsednik Srpske napredne stranke na centralnoj proslavi rođendana u Leskovcu

U i ispred portskog centra “Dubočica“ ove večeri se okupilo više od 10.000 članova i simpatizera SNS-a iz čitave Srbije, a veliki broj njih, morao je obraćanje visokih funkcionera i predsednika da prati na velikom video bimu -napolju, jer je dvorana bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Okupljenima se najpre obratila potpredsenica Aleksandra Đurić, a potom još jedan potpredsednik, Miloš Vučević, koji je ocenio da je danas u Srbiji realizovano sve ono o čemu su građani nekada mogli samo da maštaju:

– Međutim, danas su teška vremena izazvana globalnim potresima i nad naš brod su se nadvili crni oblaci. Srbija vodi ozbiljnu i odgovornu politiku i nije vreme ni za kakve eksperimente i političke promene. Predsednik Vučić je neophodan stranci i zemlji, kao njen lider i vođa tima. Kapetan se ne menja kada je more uzburkano, poručio je on.

Aktuelna premijerka i potpredsednica Srpske napredne stranke, Ana Brnabić je okupljenima na proslavi rođendana poručila da je Srpska napredna stranka jedina dala šansu Srbiji i u svakom trenutku verovala u nju.

– Zemlja je, zahvaljujući politici i timu oko Aleksandra Vučića, na putu modernizacije i digitalizacije. Izrazivši se, kako je naglasila, jednostavnim jezikom, za to je bila potrebna samo jedna stvar i stranka, jedan čovek, Aleksandar Vučić. Bilo je potrebno verovati u Srbiju, u naše ljude, u obrazovni sistem, profesore, mlade i talentovane ljude. U to je verovala Napredna stranka i zato vidimo napredak na svim poljima.

Svaki član Srpske napredne stranke ima pravo na deo ponosa i parče rezultata koje smo zajedno postigli, na priznanje za učešće na najvećem poslu ikada obavljenom o ovoj zemlji, istakao je napočetku obraćanja predsednik Aleksandar Vučić, čestitajući rođendan stranci i zahvaljujući na fantastičnom dočeku.

– Kada smo 2012. godine preuzeli vlast, u Srbiji je bilo milion 839 hiljada nezaposlenih, a danas imamo više od 2,3 miliona zaposlenih. To je velika razlika, ne samo u 470.000, već zbog toga što nas danas ima manje nego što nas je tada bilo. To je jedan od pokazatelja koliko smo vredno radili i vredno menjali Srbiju. Evo, uzmimo Leskovac, koji sada ima najmoderniji auto-put prema Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Grčkoj, koji će dovesti nove investitore.

Vučić je konstatovao da je stranka vodila odgovornu politiku, ali i da je u njenim redovima bilo loših ljudi i dodao da i u manjim porodicama ima kukolja, te da takvi, posle svakih izbora, napuste stranku:

– Ponosan sam na sve što je SNS uradila, a i kada više ne budem bio na njenom čelu, ostaću tu i nikada neću napustiti stranku. Naš program i naša ideologija je Srbija i njena budućnost. Za našu zemlju moramo da se borimo snažnije i sa više energije. Nek vam ne bude teško da radite i kada niste zadovoljni pozicijom u stranci. Treba uvek da budete tu, jer je ovo najbolje mesto za napredak Srbije i njenu budućnost.

Vučić se posebno zahvalio svim, kako je rekao, divnim ljudima u stranci, koji su u većini, koji nikad nisu dobili ništa od stranke, a uvek su bili uz nju.

– I kada mi dobacujete – ne daj, Vule, Kosovo… Otimaju ga svaki dan, k’o vrane i gavranovi, oči da nam uzmu, i svaki dan objašnjavaju da je to za naše dobro. Jedino što još ne videsmo kako je to za naše dobro, ne možemo da razumemo taj jezik i kako je kada vam neko vadi oči, a da bude dobro za vas.

Naše je, dodao je, da nastavimo da radimo, gradimo farbike, puteve pruge, izvozimo softvere, da brinemo o deci.

– Jedina politika koja našu zemlju vodi u budućnost je da proba da sačua mir. Ne treba nam prazno junačenje, kao što to rade neki s desna, i ne davanje nacionalnih interesa budzašto, kao što rade neki s leva. Da Srbija nije učestvovala u ratovima u 20. veku, danas bi imala 16-17 miliona stanovnika i bila veća od Holandije. Treba nam mir i zato nam u narednom periodu mora da gradimo šire pokrete ljudi, koji sa nama zajedno hoće da se bore. Tu su i mnogi naši koalicioni partneri, ali i drugi, koji pripadaju narodnom pokretu, a hoće da čuvaju slobodu Srbije.

Potrebno je da napravimo široki pokret, koji će u narednih 6,7 ili osam godina, pre nego što se ponovo budemo delili po strankama, umeti da sačuva Srbiju i gura je napred, zaključio je Aleksandar Vučić.

Proslavi 14. rođendana stranke prisustvovali su i Siniša Mali, Marko Đurić, Tomislav Momirović, Vanja Udovičić, Maja Gojković, Aleksandar Šapić, Darko Glišić, Darija Kisić, Irena Vujović, Jadranka Joksimović, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predsednici opština sa teritorije Jablaničkog okruga.

Check Also

Mali: Od danas uvećane penzije na računima penzionera

Prve uvećane penzije za devet odsto danas će biti na računima penzionera koji pripadaju kategoriji …

Оставите одговор