Home / DRUŠTVO / Vidovdanski prijem za mlade sportiste u individualnim disciplinama
hotel bell

Vidovdanski prijem za mlade sportiste u individualnim disciplinama

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović organizovao je danas tradicionalni prijem za mlade leskovačke sportove koji se takmiče u individualnim sportovima.

Prijem je ovog puta organizovan u dvorištu Centra za stručno ustavršavanje u obrazovanju, a prisustvovali su mu i deca iz dijaspore – učesnici Kampa RTS-a 2022. u Leskovcu,

Gradonačelnik Cvetanović je uz reči dobrodošlice istakao značaj sporta i velika ulaganja lokalne samouprave u klubove i sportsku infrastrukturu.

– Veliko mi je zadovoljstvo što se u gradu danas okupilo mnogo mladih ljudi. Leskovac veliku pažnju poklanja sportu i sportistima, ove godine izdvajanja za sportske klubove iznose 120 miliona dinara, a ista tolika suma opredeljuje se za rad SRC Dubočice, a do sada je oko 200 miliona uloženo u uređenje sportskih hala, terena i igrališta, sala, avantura parka. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću u Leskovcu se gradi jedan od najlepših stadiona u vrednosti od 2,5 milijarde dinara, a završetak očekujemo krajem ove godine, iako je trebalo da bude marta naredne. Nema lepših dana od susreta sa decom, mladima, sportistima, zato što su oni najbolji promoteri našeg grada i drago mi je što učesnici Kampa imaju priliku da upoznaju neke od naših najboljih sportista. Danas su sa nama deca iz zemalja Evrope i regiona i sportisti iz 35 klubova koji treniraju 21 individualni sport. Sport razvija ličnost, pomaže unapređenje zdravlja i duha, baveći se sportom deca postaju bolji ljudi, i uče se da daju svoj maksimum. Sport spaja ljude i ponovo danas iz Leskovca šaljemo divnu sliku mladih uspešnih sportista i dece koja žele da uče o svom poreklu i posvećena su sportskim aktivnostima. Draga deco i sportisti, čast mi je što sam danas u vašem društvu, vi ste naš ponos i najbolji ambasadori. Deca iz dijaspore, iz gotovo svih delova Evrope, imaju priliku da se upoznaju sa našom divnom Srbijom, divnim Leskovcem, što je upravo omogućio sport. Želim vam da ostvarite svoje snove – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Na današnjem Vidovdanskom prijemu gradonačelnik je kapitenu RK Dubočica 54 Andriji Atanaskoviću, koji je proglašen najboljim strelcem Arkus lige, uručio priznanje za ovaj postignuti uspeh i tom prilikom je istakao da se najbolji sportisti uvek nalaze među dobitnicima nagrada koje se uručuju mladim talentima, Oktobarskih nagrada i da su na odgovornim pozicijama u gradu kako bi se ova značajna oblast što više unapredila.

Iva Petković iz Plikačkog kluba Leskovac kazala je da je njen najveći uspeh nastup na Centralnom evropskom prvenstvu i osvajanje 3. mesta na Susretu reprezentacija u Sloveniji.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim gradonačelniku Cvetanoviću, koji je prepoznao moj talenat i ljubav prema plivanju i nagradio me Oktobarskom nagradom, nekoliko puta sam proglašena za sportsku nadu grada Leskovca, dobitnica sam novčanih nagrada koje Grad daje uspešnim sportistima.“

Tanja Antić iz Atletskog kluba Dubočica kazala je da je juniorska reprezentativka Srbije na 5000 m i 10.000 metara, kao i da je učesnica balkanskih i republičkih prvenstava Srbije na kojima je osvajala mnogo medalja.

„Za postignute rezultate zahvalila bih se lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem za punu podršku koju imam.“

Ispred učesnika Kampa Leskovac 2022. obratio se Andrej Ignjatović iz Italije koji se zahvalio organizatorima i gradu Leskovcu na mogućnošću da upoznaju ovaj deo Srbije i da uživaju u čarima koje sport pruž

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор