Večeras otvaranje P(h)antomfest-a

Osmi Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest svečano će večeras u 19 časova, zajedničkim izvođenjem pantomimičarske tačke (presecanjem zamišljene crvene vrpce), u obnovljenom Pozorištu „Bora Stanković otvoriti Snežana Simonović, sekretarka Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, Nebojša Novković, direktor festivala i Zorica Jović, gradska većnica za kulturu, obrazovanje, informisanje i verska pitanja.

Odmah nakon svečanog otvaranja Festivala od 19.10h biće izvedena predstava pantomime „Plejade“, u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastala u produkciji Festivala. U predstavi igraju članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje. Premijera predstave “Skoplje ’63”, u režiji Trajčeta Gjorgieva, publiku očekuje od 20 časova. Od 20.30 biće održana srpska premijera pantomimičarske predstave Damira Dantesa „Muškarci su drugačiji, žene još više“. Festival su ove godine podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Vranje.

P(h)antomfest je pokrenut 2012. godine sa plemenitom idejom da se kroz umetnost, u ovom slučaju pantomimu, u umetnički proces aktivnije uključe gluve i nagluve osobe, te da se izbrišu razlike koje ih čine skrajnutim sa umetničke scene i društvu uopšte.

Check Also

Zašto je kombi prevoz najbolja opcija za put na letovanje?

U doba kada planirate letovanje sa porodicom ili prijateljima, kako odabrati najbolji način prevoza koji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *