Home / DOGAĐAJI / Važno je da dete započne na vreme da uči strani jezik – Poklon za svakog polaznika u Akademiji Oxford u Leskovcu
hotel bell

Važno je da dete započne na vreme da uči strani jezik – Poklon za svakog polaznika u Akademiji Oxford u Leskovcu

Sasvim je očekivano da mnogi roditelji imaju nedoumicu oko toga kada bi, odnosno u kom uzrastu bi bilo najbolje da njihovo dete počne da uči neki strani jezik.

Iako postoje donekle oprečna mišljenja stručnjaka u vezi sa tom temom, u principu su svi manje ili više saglasni da bi to trebalo da bude već u nižim razredima osnovne škole, ako ne i ranije.

Uopšteno rečeno, isključivo u zavisnosti od toga koliko je dete napredno i da li ima interesovanje, odnosno potrebe za učenjem nekog stranog jezika, će zavisiti i preporuka kada je najbolje to da učini.

Važno je da dete započne na vreme da uči strani jezik

Svakako da ako je u pitanju mešoviti brak, recimo, odnosno da ako dete živi u sredini, koja podrazumeva korišćenje dva jezika, njemu će biti lakše da savlada bilo engleski, bilo nemački jezik, bilo neki drugi strani, uz naravno srpski jezik. Međutim, tu roditelji ponekad greše, jer se trude da detetu, praktično nametnu da koristi samo jedan jezik.

Ukoliko dete ne živi u takvoj porodici, važno je da roditelji imaju sluha za njegove potrebe, te da mu omoguće da pohađa kurs nemačkog jezika za decu ili engleskog, odnosno ma kog drugog stranog jezika.

Kursevi nemačkog jezika za osnovce

Samim tim što je Škola stranih jezika Akademije Oxford u Leskovcu specijalizovana za organizaciju nastave za polaznike različite starosne dobi, to su dostupni i kursevi stranih jezika za decu.

Trenutno je aktuelan upis učenika osnovne škole i to primarno četvrtog i petog razreda na specijalizovani kurs nemačkog jezika.

Planirano je da nastava bude organizovana dva puta u toku sedmice, a u trajanju od po 55 minuta. Samim tim što će deca biti u neprekidnom kontaktu sa ovim stranim jezikom i što su predavači sa puno pažnje odabrani, budući da imaju višegodišnje iskustvo u radu sa najmlađim polaznicima, to podrazumeva da će svako od njih vrlo lako steći znanja predviđena nastavnim programom za polaznike tog uzrasta.

A ono što će posebno oduševiti njihove roditelje svakako je cena. Naime, kursevi nemačkog jezika za osnovce koštaju 1 600 dinara mesečno, što je cena koja je u najmanju ruku povoljna.

Važno je da roditelji ili staratelji dece izvrše prijavljivanje u skladu sa pravilima ove škole. Najpre imaju mogućnost da posete školu na adresi Koste Stamenkovića broj 2, prvi sprat, u zgradi Doma sindikata, čiji se ulaz nalazi prekoputa Centra za socijalni rad i da na taj način izvrše zvanično prijavljivanje.

Druga mogućnosti jeste da zaposlene kontaktiraju na brojeve telefona 016 214 556 ili 069 10 20 584. Još je otvorena mogućnost i da na mail adresu leskovac@akademijaoxford.com pošalje roditelj ili staratelj osnovne informacije o detetu i na taj način izvrši prijavljivanje.

Da napomenemo i to da je Škola stranih jezika Akademije Oxford Leskovac otvorena svakog radnog dana u periodu od 08 do 18 h i subotom u periodu od 09 do 14 h.

Poklon za svakog polaznika

S obzirom na to da ovo škola vodi računa kako o kvalitetu nastave, ali i o cenama kurseva, tako isto i o svakom polazniku ponaosob, to je svakome od njih omogućeno i da iskoristi jedan gratis online kurs po izboru.

Osim obuke kreativnog pisanja za decu, među besplatnim kraćim online kursevima se nalaze i oni koji su namenjeni upoznavanju sa tehnikama pamćenja i sa umećem brzog čitanja, odnosno sa organizacijom učenja i sa mapama uma.

Uz to, besplatni online kursevi se bave i veštinama prezentovanja, zatim kreativnim pisanjem i pravilnim upravljanjem vremenom, kao i poslovnom komunikacijom i pisanjem za web ili blog.

Da roditelji ne bi brinuli, napominjemo da Škola stranih jezika Akademije Oxford u Leskovcu omogućuje i svakom polazniku, a u ovom slučaju njihovom detetu, da gratis kurs po izboru pokloni nekome. Jedino što u tom slučaju neće moći da bude izdat sertifikata o pohađanju nastave, kao što je to pravilo kada dete koje pohađa kurs nemačkog jezika u ovoj školi pohađa i besplatni online kurs po izboru.

Najbitnije je napomenuti da je nastava stranih jezika prilagođena trenutno aktuelnim pravilima, odnosno Evropskom referentnom okviru za jezike (CEFR – The Common European framework for languages). Na taj način se osnovcima, koji žele da pohađaju kurs nemačkog jezika po najpristupačnim cenama, nudi mogućnost da po završetku te obuke, edukaciju nastave na nekom od viših nivoa.

Prijavljivanje i upis osnovaca zainteresovanih za učenje nemačkog jezika je u toku, pa ne propustite da svoje mesto rezervišete na vreme.

/PROMO/

Check Also

Savet za razvoj grada Leskovca predložio jačanje aktivnosti u pripremi infrastrukture za domaće preduzetnike

razvoj grada Na 43. sednici Saveta za razvoj grada Leskovca, održanoj 25.11.2021. godine, razmatrana su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *