hotel bell

Vatrogasci-spasioci iz Leskovca i još sedam gradova, obučavaju se za upravljanje ATV vozilima i motornim sankama

Na Besnoj kobili, planini u jugoistočnoj Srbiji, za upravljanje multifunkcionalnim vozilima i motornim sankama, obučava se 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije iz Leskovca, Vranja, Užica, Pirota, Bora, Zajelara, Novog Pazara i Niša.

Sektore za vanredne situacije upravo u pomenutim gradovima je, prošle godine,Ministarstvo unutrašnjih poslova snabdelo ATV vozilima i motornim sankama, kako bi unapredilo rad vatrogasaca-spasilaca.

Oni, tokom godine, imaju na desetine situacija spasavanja ugroženih lica, dostavljanja hrane i lekova i asistencija hitnoj medicinskoj pomoći u prevozu bolesnih lica. Za samo dva meseca ove godine, vatrogasci-spasioci učestvovali su u 2.195 vanrednih događaja i spasili 113 osoba.

Ovaj trening, istakao je v.d. pomoćnik ministra i načelnika sektora za vanredne situacije, Luka Čaušić, koji je prisustvovao treningu, podrazumeva vežbanje tokom dana i noći, kako bi se unapredili znanje i veštine vatrogasaca-spasilaca, da bi bili efikasniji u pružanju pomoći spasavanju građana u ekstremnim zimskim uslovima i na nepristupačnim mestima, jer se često do pojedinih građana, može stići samo multifunkcionalnim vozilima i motornim sankama.

Check Also

Na svetu postoji preko 240 vrsta magnolije, a svaka je pravi ukras dvorišta ili parka

Biljka i čitav rod su dobili ime po francuskom botaničaru Pjeru Magnolu (1638-1715), a ova …

Оставите одговор