Početna / EKONOMIJA / Vanredni inspekcijski nadzor servisa, pekara, trgovina i u oblasti građevinarstva i ugostiteljstva
hotel bell

Vanredni inspekcijski nadzor servisa, pekara, trgovina i u oblasti građevinarstva i ugostiteljstva

Po nalogu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zorana Djordjevića, a u okviru sprovodjenja akcije pojačanih vanrednih inspekcijskih nadzora, inspektori rada su 10. septembra, u drugoj mesni i tokom noći, izvršili nadzore kod 412 poslodavaca na teritoriji cele Srbije, u oblasti radnih odnosa ,bezbednosti i zdravlja na radu, gradjevinarstva, ugostiteljstva, popravke i održavanja motornih vozila, trgovine, proizvodnje hleba, svežeg peciva i kolača i uslužnim delatnostima, kaže se u saopštenju za javnost ovog Ministarstva.

Pojačanim  inspekcijskim nadzorima, obuhvaćeno je ukupno 1.016 lica, od kojih je 130 radilo ‘’na crno’’, a otkriveno je i devet neregistrovanih subjekata.

U skladu sa tim, podneto je 48 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, doneta su 32 rešenja i 45 naloga na zapisnike  za otklanjanje utvrdjenih nedostataka, kao i devet rešenja o zabrani rada na mestu rada.

Naglašavamo da su pojedini inspekcijski nadzori izvršeni po principu ‘’rotacije’’, što znači da su ih obavili inspektori, koji inače ne rade na predmetnoj teritoriji, stoji u saopštenju ministarstva.

‘’Opsežne akcije borbe protiv sive  ekonomije i ‘’ rada na crno’’ biće nastavljene i u narednom periodu, a ministar Zoran Djordjević  planira da lično učestvuje u inspekcijskom nadzoru.Nećemo dozvoliti poslodavcima da krše prava radnika, nema privilegovanih’’, zaključuje se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pogledaj takodje

Neizvestan povratak u školske klupe!

U skladu sa preporukama Kriznog štaba sa sednice održane 5. marta 2021. godine, doneta je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *