Početna / DOGAĐAJI / Uz muziku i nostalgične note oživljen duh starog Vlasotinca

Uz muziku i nostalgične note oživljen duh starog Vlasotinca

Restoran “Veteran” je i ove godine otvorio svoja vrata, za sve ljubitelje dobre muzike koja je nekada do šetača dopirala iz obližnje bašte hotela Zemun, za sve one koji se sećaju i pamte večeri pored reke, uz muziku Tomislava Cvetkovića Kireta.

Mnogi pamte glas i repertoar Tome Kireta, čoveka koji je uvek znao da napravi atmosferu i štimung, uz čiji glas i pesme su se zaboravljali svi problemi. Mnogi se sećaju Stare Bašte, koja je krajem osamdesetih godina prošlog veka bila srce i duša Vlasotinca, korzoa pored reke, prvih uzdaha, ljubavi, stidljivih pogleda razmenjenih u polutami, romantičnih večeri. I danas, u vreme interneta , društvenih mreža, mobilnih telefona, nekako sa setom i nostalgijom se govori o tim prošlim vremenima. Kiretovo veče upravo je bila prilika da Vlasotinčane podseti i vrati u to doba. Njegovi prijatelji, saradnici, pa i oni koji su o njemu i njegovom talentu i duhu slušali od starijih, organizovali su po četvrti put manifestaciju Kiretovo veče- Duh starog Vlasotinca.

“Sve je krenulo na ideju nas par kolega koji smo na ovaj način hteli da sačuvamo od zaborava lik i delo Tomislava Cvetkovića-Kireta, čoveka koji je svojom harizmom i pesmom znao da dotakne dušu, da prenese emociju, i znao pesme koje njegovi sugrađani vole. Evo, i četvrtu godinu za redom je interesovanje za Kiretovo veče bilo veliko, tražila se karta više, što znači da je ideja prava i da će ova manifestacija trajati još dugo”, rekao je Ivan Cekić- Ike, jedan od inicijatora i organizatora manifestacije.

Kao i proteklih godina okupili su se porodica, prijatelji i kolege na jednom mestu, u znak poštovanja prema čoveku koji nas je prerano napustio a zauvek ostao u sećanju Vlasotinčana. Tokom večeri smenjivali su se hitovi starogradske i evergrin muzike koje su u čast kolegi izvodili: Nikola Zdravković- Kole, Ivan Cekić- Ike, Aleksa Kostić- Colin, Bratislav Mladenović, Nemanja Stojanović-Fistik, a za dobru svirku pobrinuli su se: Bratislav Valčić, Tomislav Bosić, Radisav Ilić- Lališ. Kroz veče prisutne je vodio Vojkan Arsenović. Oni su odličnom muzikom uspeli da dočaraju vreme u kome je živeo i pevao Toma Kire. Njegovi prijatelji pričali su anegdote o Tomi, priče iz života i šale, opisujući neko srećnije vreme. Kažu da je Toma podjednako dobro pevao i narodnu i zabavnu muziku, znao je da prenese emociju na slušaoce, bio je neposredan i prirodan, zbog toga su ga svi voleli i rado slušali gde god da nastupa. I dan danas se mnoge igranke, proslave, muzičke večeri prepričavaju, a sećanje na Tomu Kireta ne bledi.

Toma je pored pesme koju je najviše voleo, bio strastven lovac i jedan od osnivača Kinološkog društva u Vlasotincu. Radio je u banci, bio veran prijatelj, izuzetan suprug, dobar otac, drug, komšija, prijatelj. Počeo je da peva kao gimnazijalac. Pevao je u najstarijem kultnom vlasotinačkom sastavu “Rubini” i sa njima zauvek obeležio jedno vreme i jednu mladost. Svirao je gitaru i trubu.

Posebnu notu i čar ovoj večeri dalo je i kazivanje pesme “Vlasotinačka priča” koju je specijalno za ovu priliku napisala naša sugrađanka Milica Radulović Cvetanović. Još jednom se pokazalo da prava ljubav prema Tomi traje danas i trajaće. Ovoj posebnoj večeri obojenoj nostalgijom, prisustvovala je njegova supruga Dara i Tomine kćeri Vidica i Ana sa porodicama.

I ovaj put Kiretovo veče- duh starog Vlasotinca, muzičku manifestaciju, organizovali su: Ivan Cekić- Ike, Radisav Ilić- Lališ, Bratislav Valčić i ostale kolege, a uz podršku i saradnju Vladice Mitića, vlasnika restorana Veteran.

Uz izuzetnu muziku, nostalgične note i prijatnu i veselu atmosferu svako od prisutnih je doživeo na svoj način duh starog Vlasotinca i oživeo njegov stari sjaj. Organizovanje ovakvih večeri je dokaz da duh starog Vlasotinca i dalje ne jenjava.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

SVI TRAŽE LEK: Naučnici ruske Federalne agencije za biomedicinu tvrde da su napravili preparat za lečenje od Korona virusa

Čitav svet dao se u potragu za lekom koji može da zaustavi Korona virus, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *