UNAPREĐENJE VOĆARSTVA NA JUGU SRBIJE: U Leskovcu održano 12. Agrolider savetovanje za poljoprivrednike

U svečanoj sali “Dionis” u okviru kompleksa “Apostolović” u Leskovcu danas je organizovan 12. Agrolider.

Ovoga puta savetovanje za poljoprivrednike bilo je posvećeno unapređenju voćarstva na jugoistoku Srbije.

U ime organizatora obratio se novinar i urednik emisije “Agrozona” Goran Tasić.

-Današnja manifestacija voćarskog karaktera ima veliki značaj, svedoci smo klimatskih promena, svedoci smo da ove godine i nismo imali pravu zimu, poljoprivredni stručnjaci kažu da je u našim voćnjacima zbog toga veliki prezimljujući potencijal i sve to može da napravi probleme u samom startu vegetacije na početku sezone. Upravo zato je Agrolider pravo mesto da se proizvođači detaljno informišu o tome šta treba da rade da bi imali što bolje i kvalitetnije prinose, dobar plasman, i ono što vam ja od srca želim, što bolju cenu – naglasio je Goran Tasić.

Savetovanje je zvanično otvoro gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je istakao velika izdvajanja iz republičkog i gradskog budžeta za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje.

-Razmena iskustva, znanja i edukacija jesu ključni za uspešnu proizvodnju. Na ovoj manifestaciji se oko 100 ljudi upozna sa najnovijim dostignućima na polju poljoprivrede. Grad Leskovac je pokrovitelj svake njihove akcije i rado se odazivamo, jer imamo šta da vidimo, čujemo, saznamo, da razmenimo iskustva. Ono što želim da vam poručim jeste da država u 2020. godini izdvaja rekordnih 58 milijardi dinara, Grad Leskovac preko 100 miliona za oblast poljoprivrede i samo prošle godine decembra meseca je 787 poljoprivrednih proizvođača dobilo podsticajna sredstva. Subvencije su nešto što vam daje stimulans, što vam omogućava da u ovom zimskom peridu planirate bolju proizvodnju i zbog toga vam želim puno uspeha u 2020. godini, a Agrolideru da nastavi sa ovakvim edukacionim radionicama i savetovanjima – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Savetovanje je osim velikog broja poljoprivrednika okupilo i izlagače iz oblasti agro indsutrije, kao i predstavnike osiguravajućih kuća i banaka.

Check Also

Saopštenje kabineta gradonačelnika u vezi zarada u kompaniji Jura

Kabinet gradonačelnika Leskovca reagovao je danas saopštenjem na pojedine tvrdnje o kompaniji Jura. Saopštenje prenosimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *