hotel bell

Ulica Jovana Stamenkovića u Predejanu, po prvi put dobila asfalt

Saobraćajnica je dugačka 240 metara, a za njenu izgradnju, iz budžeta grada je izdvojeno nešto više od 6 miliona dinara

Gradonačelnik Goran Cvetanović je, obilazeći radove na asfaltiranju, istakao da je predejanski kraj, po pitanju putne infrastrukture, dugo bio zapostavljen i podsetio da je deo glavne ulice krzo naselje, prvi put dobio asfaltnu presvlaku tek 2016. godine.

– Posao smo nastavili četiri godine kasnije i za uređenje ove saobraćajnice izdvojili 11,6 miliona dinara. Osim grada, u Predejane je ulagala i država. Javno preduzeće ”Putevi Srbije” investirali su u sanaciju dva puta i mesta na kojima se ukrštaju, kod Motela”Pobeda” 8,4 miliona dinara. Tada je rehabiltovano i presvučeno 1.800 metara puta. U nizu značajnih investicija, izdvajam i ulicu Maršala Tita, za čije uređenje su ”Koridori Srbije”,opredelili 27 miliona.

Žiteljima Predejana on se zahvalio na strpljivosti i poverenju koje su imali u dobre namere lokalne samouprave, rešene da u taj kraj ulaže češće i više.

Prema rečima direktora JP ”Urbanizam i izgradnja”, Novice Nikolića, ulica Jovana Stamenkovića se uređuje u postojećim gabaritima. Pošto je trasa raščišćena i ugrađen tampon od šljunka, postavljeni su novi ivičnjaci i tampon od tucanika. Sa asfaltiranjem se počelo juče, a danas se radovi završavaju.

Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор