Home / Opštine / Bojnik / Ministarstvo prosvete saopštilo: Ulaganje prigovora na rezultate male mature u sredu i četvrtak
hotel bell

Ministarstvo prosvete saopštilo: Ulaganje prigovora na rezultate male mature u sredu i četvrtak

Preliminarni rezultati završnog ispita, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita i upisa u srednju školu, objavljeni su danas na sajtu https://zios.mpn.gov.rs , saopšteno je danas iz Ministarstva prosvete.

U saopštenju se navodi da roditelji i drugi zakonski zastupnici učenika, koji ne mogu da ostvare uvid u test elektronskim putem, treba da se obrate matičnoj školi.

Ukoliko roditelji ne mogu da ostvare uvid u test ili eventualno imaju primedbe na rezultate testa nakon uvida, mogu da ulože prigovor prvostepenoj komisiji u sredu, 24. juna, od 8 do 15 časova.

U slučaju da roditelji nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije na uloženi prigovor, mogu se obratiti i drugostepenoj komisiji, u četvrtak, 25. juna, od 8 do 15 časova.

Prigovor za prvostepenu komisiju ulaže se na obrascu 11, a za drugostepenu na obrascu 12, koji je dostupan u školi, kao i na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pri čemu popunjen i potpisan obrazac roditelji mogu poslati školi i elektronskim putem.

Uspeh iz osnovne škole boduje se sa 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu.

Ove godine je po prvi put uspostavljen sistem realizacije završnog ispita koji je digitalizovan u svim procesima koji se tiču pripreme, pregledanja i obrade testova.

Check Also

Država izdvojila 120 miliona dinara za kupovinu mini buseva za prevoz seoskog stanovništva

Foto: pixabey Na jučerašnjoj sednici Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *