Početna / EKONOMIJA / „Ukusi Juga“ – prvi festival hrane i pića

„Ukusi Juga“ – prvi festival hrane i pića

Prvi festival hrane i pića pod nazivom „Ukusi Juga“ održaće se 10. novembra u hotelu „Grozd“ u Vlasotincu, od 11 sati. Ideja organizatora je da na jednom mestu okupi proizvođače hrane i pića sa juga Srbije, da ih promoviše i podstakne na dalji razvoj, a ujedno da tradicionalni način spremanja hrane i pića sačuva od zaborava.

Kako smo saznali na festivalu će učestvovati više od 50 proizvođača hrane i pića. Proizvodi su spremljeni po tradicionalnim recepturama, ali u modernim pakovanjima. Svoja učešća najavila su i mnoga udruženja iz Vlasotinca, Leskovca, Niša, Bele Palanke, Babušnice, Lebana, Pirota. Na prvom festivalu hrane i pića „Ukusi Juga“ predstaviće se i Visoka poslovna škola strukovnih studija iz Leskovca, promocijom smera gastronomije. Predstavnici Agro investa, Eneke i zemljoradničke zadruge Med i Voće, održaće predavanja iz svojih oblasti. Za učenike osnovnih škola organizovane su radionice pod nazivom Plodovi jeseni. Pored zanimljivog muzičko –scenskog programa za sve prisutne biće organizovana i nagradna igra. Okupljanje izlagača je do 10 sati a svečano otvaranje je u 11 sati. Ulaz je slobodan.

Izvor KC Vlasotince

Pogledaj takodje

Druga nedelja „Leta u Vlasotincu“ završena projekcijom dokumentarnog filma „Kraljevski top-istorija srpske krune“

Druga nedelja tradicionalne manifestacije Leto u Vlasotincu je završena 12. jula projekcijom dokumentarnog filma „Kraljevski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *