hotel bell

Ugovori o subvencijama za 139 poljoprivrednih proizvodjača uz vučijanskog kraja

Ugovore o odobrenim subvencijama za poljoprivredu za 2o15. godinu, danas je dobilo 139 poljoprivrednih proizvođača iz Vučja i 27 sela u porečkom kraju. Sredstva u iznosu od 3,5 miliona iz gradskog budžeta, namenjena su razvoju ratarstva i stočarske proizvodnje u Porečju.

Za ovaj grad i čitav kraj, poljoprivreda je strateški važna. Čuveni smo po proizvodnji voća i povrća, ali, imajući u vidu potencijale, želimo da ovu granu još više unapredimo, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

– Moramo da idemo u korak sa svetom i ostvarujemo znatno veće i kvalitetnije prinose. Dodelu subvencija ove nedelje smo počeli u Pečenjevcu, a ugovore o subvencionisanju proizvodnje dobili su i poljoprivrednici u Manojlovcu i grdeličkom kraju. Porečjanskom kraju ove godine dodeljujemo najviše subvencija i verujemo da ćete ga iskoristiti za nabavku najsavremenije mehanizacije. Novac će već danas biti uplaćen na vaše tekuće račune, obećao je gradonačelnik Cvetanović, i pored ove vrste podrške obećao pomoć lokalne samouprave selima, kroz izgradnju puteva, komasaciju, elektrifikaciju polja i osavremenjivanje protiv-gradne zaštite.

On je pozvao poljoprivrednike da konkurišu za subvencije i u 2o16. godini, jer je lokalna samouprava, za ove namene opredelila 4o miliona dinara.

Proizvođač Petar Ilić iz Vučja, koji ima voćnjake na povšini od oko dva hektara, zahvalio se na dodeljenim sredstvima i dodao da će ih, kao i prošlogodišnja iskoristiti za obnovu mašinskog parka.

S. Stojiljković / S. Stamenković

Check Also

Najbolji načini da uštedite energiju kod kuće

U vreme kada cena električne energije dostiže najviši nivo u celom svetu, važno je da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *