Udruženje „Žena uz ženu“ održalo panel „Ja to mogu“ na temu prevencije raka dojke

U Leskovcu je sinoć u organizaciji udruženja „Žena uz ženu“ održana konferencija na kojoj se govorilo o prevenciji, samopregledu i lečenju žena obolelih od raka dojke.

Podršku skupu pružili su predstavnici lokalne samouprave. Prisutne Leskovčanke imale su priliku da razgovaraju sa eminentnim lekarima i vrhunskim stručnjacima.

Panel je otvorila zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević.

„Grad Leskovac je svestan važnosti ove tematike, stoga je podržao vašu inicijativu da u našem gradu otvorite kancelariju ogranka, prvu na jugu Srbije, koja kreće sa radom od sutra u Centru stručno usavršavanje u obrazovanju i sigurna sam da će našim ženama iz Leskovca to mnogo značiti, pre svega zbog širenja svesti o raku dojke i promociji zdravog načina života među našim sugrađankama- kazala je Dimitijević podsetivši na činnjenicu da je naš grad prošle godine dobio mamograf koji u jednom satu može da pregeda i do 15 žena.

U ime organizatora obratila se Leskovčanka Marija Lakić koja je još jednom podsetila na preventivne preglede koji su ključni, ali nažalost žene na jugu nemaju još uvek razvijenu svest o tome.

„Puno mi je srce što vas vidim u ovolikom broju, zahvaljujem gradu na podršci. Mislim da će ova konferencija uroditi plodom, da naše žene odvoje za sebe vreme i steknu jaču svest o prevenciji. Naše udruženje postoji od 2021. godine, za ove četiri godine rada organizovali smo brojne panele i konferencije i realizovali brojne projekte. Statistika vezana za jug nije dobra, mnogo žena ne odlazi na preglede i nadamo se da će se to prmeniti – istakla je Marija Lakić.

Check Also

Miholjski susreti sela ove godine u Boljaru

Miholjski susreti sela održaće se četvrti put u vlasotinačkoj opštini, ovoga puta u Boljaru. Ministarstvo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *