Udruženje “I ja se Pitam” organizovalo forum organizacija civilnog drutšva istočne i južne Srbije “Forum OCD Istok-Jug”

U organizaciji udruženja „I Ja se Pitam“ iz Leskovca, održan je u Nišu u trajanju od tri dana, forum organizacija civilnog društva istočne i južne Srbije pod nazivom „Forum OCD Istok-Jug“.

Na forumu je učestvovalo 28 organizacija iz 16 gradova i opština iz Jablaničkog, Pčinjskog, Topličkog, Pirotskog, Nišavskog i Zaječarskog okruga.

Glavne teme foruma su uključivale mogućnosti saradnje povezivanja, solidarnost, bezbednost i samoregulacija mreža i organizacija.

Podršku organizovanju foruma su između ostalog pružile organizacije Proaktiv, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Odbor za ljudska prava-Niš.

Kroz nesvakidašnju evaluaciju foruma, u kojoj su učesnici davali svoje viđenje čitavog događaja, iskazano je ogromno interesovanje za iznalaženje najboljeg modela za zajedničko delovanje i uticaj na donosioce odluka na nivou lokalnih samouprava i države.

Koraci koji slede će biti rezultat kako ocene događaja, tako i spremnosti i želje da se saradnja podigne na viši nivo i da se na taj način da veći značaj ovom regionu koji vapi za bržim i održivim razvojem.

Check Also

U Leskovcu počinje sa radom ruski megamarket MERE

Foto Arhiva U četvrtak, 25. jula, u Leskovcu će početi s radom veliki ruski megamarket …