Početna / KULTURA / U Vučju odžan „Svetosavski likovni salon“ – Leskovčanin Filip Stamenković pobednik ovogodišnjeg salona

U Vučju odžan „Svetosavski likovni salon“ – Leskovčanin Filip Stamenković pobednik ovogodišnjeg salona

Dom kulture „Vučje“ organizovao je „Svetosavski likovni salon“, 20-ti po redu, koji je bio nagradnog karaktera.


Likovni salon se održao u galeriji „ART“ u Domu kulture „Vučje“, a na njemu je učestvovalo 22 – je slikara, od kojih je većina renomirana u likovnoj umetnosti.

1.Vlastimir Stojanović iz Vlasotinca, 2.Boža Milić-Tisin iz Niša, 3.Violeta Milovanović-Beka iz Niša, 4.Slavko Todorović-Zorkin iz Niša, 5.Gordana Tasić iz Niša, 6.Zvonko Milojević iz Niša, 7.Vera Munjas iz Vrnjačke Banje, 8.Bojana Micić iz Rudara, 9.Nikola Živković iz Vlasotinca, 10.Aleksandar Spasić iz Vlasotinca, 11.Jovan Spasić iz Vlasotinca, 12. Lidija Šorović iz Niša, 13.Branislav Milenković-Palma iz Brze, 14. Milić Petrović iz Niša, 15. Bata iz Vučja, 16.Petra Mladenović iz Donjeg Bunibroda, 17. Cvetković Budimir-Buda iz Niša, 18.Dragan Idojković iz Niša, 19. Vida Cvetković iz Niša, 20. Nikola Tasić iz Niša, 21. Kristijan Filipović iz Leskovca, 22. Filip Stamenković iz Leskovca.

Ove godine su na likovnom salonu učestvovala, po prvi put, i deca iz OŠ „Bora Stanković“ iz Vučja, OŠ „Bora Stanković“ iz Bunuškog Čifluka, OŠ „Nikole Skobaljića“ iz Velikog Trnjana i OŠ „Nikola Skobaljić“ iz Strojkovca.

Specijalna nagrada, pobednik salona je Filip Stamenković iz Leskovca,
prvu nagradu dobio je Jovan Spasić iz Vlasotinca, drugu nagradu Kristijan Filipović iz Leskovca, dok treće mesto dele Zvonko Milojević iz Niša i Gordana Tasić takođe iz Niša.

Takođe u konkurenciji dece do osmog razreda nagrade su dobili: Stojić Marko iz OŠ „Bora Stanković“ Vučje, Martin Đorđević iz OŠ „Bora Stanković“ Bunuški Čifluk, Sara Kostić iz OŠ „Nikola Skobaljić“ Veliko Trnjane i Jelena Marković iz OŠ „Nikola Skobaljić“ Strojkovce.

Pogledaj takodje

Povratak čuvenog „Leskovačkog roštiljka“ na ulice našeg grada

U centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga danas je održana 30. Sednica Skupštine osnivača …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *