Početna / DRUŠTVO / U Vlasotincu prijemom za porodice poginulih i polaganjem venaca obeležen dan početka NATO bombardovanja

U Vlasotincu prijemom za porodice poginulih i polaganjem venaca obeležen dan početka NATO bombardovanja

Parastosom žrtvama i polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje palima za slobodu i čast otadžbine u ratovima 1990-1999.u Vlasotincu je danas obeleženo 20 godina od početka NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju.

-Iako je važno da gledamo u budućnost, nikada ne smemo da zaboravimo onih 78 dana bombardovanja. Zato smo i ove godine na mestu koje nas podseća na stradanja naših sugrađana u ratovima 90-tih. Okupljamo se da im odamo poštu i da iznova podsećamo mlade naraštaje na ovo stradanje, a sa željom da se nikada više ne gine u ratovima – rekao je predsednik Skupštine opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Vernce i cveće položile su delegacije lokalne samouprave, vojske, policije, porodice poginulih,  delegacije boračkih i drugih udruženja, osnovnih i srednjih škola.

Na Kosovu i Metohiji bilo je mobilisano 1300 žitelja vlasotinačkog kraja. Dvadesetorica su ranjena, a šestorica su izgubila život. Pre polaganja venaca održan je prijem porodica poginulih i uručena im je novčana pomoć, koja je ove godine udvostručena.

Pogledaj takodje

Knjiga Radosnica za majke u Lebanu

Predsednik opštine Lebane upućuje svim majkama čestitku i knjigu Radosnicu , u koju će se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *