Početna / DOGAĐAJI / U toku kompletna adaptacija puta Caričin grad – Slišane

U toku kompletna adaptacija puta Caričin grad – Slišane

Goran Jović, direktor PKS-RPK Leskovac u društvu načelnika Jablaničkog okruga, Miloša Ćirića, predstavnika lokalne samouprave i nekoliko medijskih kuća, obišao je radove na rekonstrukciji i asfaltiranju puta od Caričinog grada do Slišana i deo od Slišana do Mijajlice .

U centru Slišana okupili su se meštani, kako bi pozdravili predstavnike vlasti, ali su najveću zahvalost izrazili predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji im je i obećao ovaj put u martu mesecu ove godine, prilikom obilaska Caričinog grada.

U toku je kompletna adaptacija puta Caričin grad – Slišane u dužini od 9 kilometara, a uslediće i sanacija puta Caričin grad – Mijajlica u dužini od 2 kilometra. Vrednost radova za ovih 11 kilometara je 130 miliona dinara.

Goran Jović, direktor PKS-RPK Leskovac kazao je novinarima u Slišanu da će ovaj put, širine 4 metara, dužine 11 kilometara biti završen najkasnije do kraja avgusta meseca. Vrednost radova iznosi 130 miliona dinara.

Jović je ovom prilikom kazao da je ovo asfaltiranje omogućeno ličnim zalaganjem predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je posetio krajem marta opštinu Lebane. On je dodao da će sa novim asfaltnim putem doći do oživljavanja čitavog ovog kraja, povratka mladih u seosku sredinu gde će moći nesmetano da se bave poljoprivredom, ali i privlačenja stranih investitora. Kako je rekao Jović sa početkom asfaltiranja ovog putnog pravca već je zabeleženo i povećanje cene zemljišta, a i povratak mladih. Do kraja ove godine očekuje se završetak projekta za putni pravac koji povezuje Jablanički i Toplički okrug preko planine Radan.

Meštani Slišana nisu krili svoje zadovoljstvo adaptacijom i sanacijom puta koji je izgrađen daleke 1973. godine.

Rok za završetak ovih radova je do kraja avgusta, a njihov izvođač je preduzeće SNL gradnja.

Pogledaj takodje

Uvođenje geografskih informacionih sistema (GIS) u 34 lokalne samouprave kao osnova razvoja

Trideset i četiri lokalne samouprave će kroz 19 projekata podržanih sredstvima Evropske unije u vrednosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *