U Srbiju uskoro stiže 300.000 vakcina iz “Kovaks” programa

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Berlinu, nakon razgovora sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajkom Masom, da će Srbija uskoro dobiti 300.000 vakcina iz Kovaks programa.

Selaković, koji boravi u dvodnevnoj poseti Nemačkoj, rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim kolegom, da je jedna od tema sastanka bila borba protiv koronavirusa.

Izneo sam ono čime Srbija može da se pohvali na polju vakcinacije protiv koronavirusa, ali želim da zahvalim Masu na podatku sa sastanka da će u našu zemlju u vrlo brzom roku biti isporučene pomenute vakcine iz Kovaks programa, naveo je on, ocenivši da je to veoma važno za nastavak imunizacije građana Srbije.

Mas je najavio da će u okviru Kovaks programa Zapadnom Balkanu biti isporučeno više od milion vakcina, istakavši da je Evropska unija odlučila da pruži podršku regionu u visini od 12 miliona evra.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *