Home / DRUŠTVO / U Srbiji u cilju zaustavljanja Korone u samoizolaciji 80.000 ljudi
hotel bell

U Srbiji u cilju zaustavljanja Korone u samoizolaciji 80.000 ljudi

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je približno 290 građana naše zemlje prekršilo meru samoizolacije i protiv njih su pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima.

Stefanović je u izjavi za Televiziju Pink rekao da je trenutno više od 80.000 građana u samoizolaciji, dodajući da oni koji ne poštuju tu meru rizikuju svoje, ali i zdravlje drugih ljudi, zbog čega ih očekuje kazna zatvora do tri godine.

Dešava se da građani koji se vrate iz inostranstva nastave normalno da se kreću jer im nije uručeno rešenje sanitarnog inspektora, naveo je on i objasnio da svi koji se vrate moraju da budu u samoizolaciji 28 dana i da ne mora svakom pojedinačno da se uruči pomenuto rešenje.

Potpredsednik Vlade je ponovio da u narednih nekoliko dana treba da pokažemo disciplinu kao narod jer su predstojeće dve nedelje ključne, odnosno prelomne tačke kada se pogleda epidemiološka situacija u drugim zemljama.

Veoma je važno, kako je istakao, da ne dođe do naglog povećanja broja zaraženih, što bi dovelo do toga da se napune bolnice i da se preoptereti zdravstveni sistem.

Takođe, stariji od 65 godina ne smeju da izlaze iz svojih kuća, a ukoliko moraju da registruju automobile umesto njih to mogu da urade njihovi potomci – deca ili unuci, pri čemu je dovoljno da im daju ovlašćenja sa kojima će oni otići da urade tehnički pregled automobila.

Check Also

U Nišu još jedan novi studentski dom: Mesta za 400 studenata

Foto: Facebook SCN Na jučerašnjoj sednici Vlada republike Srbije usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *