Početna / DRUŠTVO / U OŠ „Vožd Karađorđe“ svečano otvorena Voždova botanička bašta

U OŠ „Vožd Karađorđe“ svečano otvorena Voždova botanička bašta

U dvorištu OŠ „Vožd Karađorđe“ danas je svečano otvorena botanička bašta.

Ovaj projekat finansijski je podržao Fond za zaštitu životne sredine grada Leskovca, a u okviru njega postavljena je eko pozornica, popločani su plato i staza, izrađene klupe za amfiteatar, zaslađeno je zelenilo i postavljene su pločice sa brojevima i opisom biljaka, zasađene su nove biljke, postavljena fontana, žardinjere, cvetni zid i info tabla.

Direktorka OŠ „Vožd Karađorđe“ Aleksandra Milosavljević, iskoristila je ovu priliku da pozove sve zainteresovane učenike i škole koji žele da posete novootvorenu botaničku baštu.

„Naša škola se već godinama bavi realizacijom projekata koji za cilj imaju očuvanje životne sredine.Uređenje botaničke bašte realizovali smo kroz dve faze.U našoj bašti je zasđeno preko 100 različitih vrsta biljaka raspoređenih u nekoliko formacija, tri alpinetuma, fontana, žardinjere, cvetni zid i pojedinačne drvenaste i žbunaste biljke. Uređenjem botaničke bašte želeli smo da stvorimo novi ambijent u kome će moći da se realizuju brojne nastavne i vannastavne aktivnosti. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem učenike, nastavnike i vaspitače da nas posete – rekla je direktorka Aleksandra Milosavljević.

U ime Lokalne samouprave prisutne je pozdravio Milan Stojković.

„Realizacija ovog projekta započeta je 2016. godine, sa ciljem razvoja svesti učenika o zaštiti životne sredine, bogaćenje znanja o raznovrsnosti biljnog sveta, upoznavanje sa novim biljnim vrstama, izvođenje nastave na otvorenom prostoru i promociji prirodnog ambijenta. Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Leskovca dr Goranom Cvetanovićem, je uvek tu da prepozna prave projekte i njihov značaj, i u budućnosti ćemo se truditi da ovakve projekte podržimo svom snagom – kazao je Milan Stojković.

Pogledaj takodje

U petak književno veče akademika Gorana Petrovića u leskovačkoj Biblioteci

U petak, 20. septembra 2019. godine u 20 časova, u Čitaonici Biblioteke, održaće se Кnjiževni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *