Početna / DRUŠTVO / U Niš stigla oprema za borbu protiv Korone – Maske, respiratori i medicinska sredstva biće isporučena Leskovcu, Vranju, Pirotu i bolnicama u Topličkom okrugu
hotel bell

U Niš stigla oprema za borbu protiv Korone – Maske, respiratori i medicinska sredstva biće isporučena Leskovcu, Vranju, Pirotu i bolnicama u Topličkom okrugu

U Nišu je danas dopremljena medicinska oprema kao pomoć za ceo jug Srbije u borbi protiv koronavirusa.

Stigao je veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i drugih medicinskih sredstava, za ceo jug Srbije.

Tim povodom Niš je posetio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je ovom priliko zatražio da se ta oprema što pre isporuči zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Vranju, Pirotu, kao i bolnicama u Topličkom upravnom okrugu.

Predsednik je napomenuo i da će bolnica u Leskovcu biti pretvorena u kovid-bolnicu, kao i kompletna zgrada novog Kliničkog centra Niš, izuzev Urgentnog centra te ustanove.

U Nišu će biti pripremljeni dodatni objekti, koji će primati pacijente sa lakšom kliničkom slikom, budući da je Hala „Čair“ puna. Za njih će biti pripremljena kasarna na Panteleju, hotel „Nais“ i drugi hoteli, kao i posebna ambulantna vozila sa transportnim respiratorima, najavio je Vučić.

On je, takođe, preneo da će u Srbiju, kao pomoć iz Francuske, stići 5.000 lekova farmaceutske kompanija „Sanofi“, izrazivši na tome zahvalnost predsedniku Emanuelu Makronu.

Pogledaj takodje

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince o merama za suzbijanje epidemije tokom vikenda

Štab za vanredne situacije u Vlasotincu, u skladu sa odlukama Republičkog kriznog štaba, doneo je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *