hotel bell

U nedelju u Leskovcu osnivačka skupština gradskog odbora Pokreta Srbija Centar

Čelnici Povereništva Pokreta Srbija Centar (SRCE) održali su konferenciju za medije na kojoj su najavili organizovanje osnivačke skupštine Gradskog odbora ove stranke u Leskovcu.

Bojana Stefanović je u ime Pokreta Srbija Centar saopštila da im lokalna vlast nije dozvolila održavanje osnivačke skupštine u nekom od javnih prostora u gradu, a da su podneli zahteve za zakup sale Skupštine Grada, Leskovačkog kulturnog centra, Centra za stručno usavršavanje i Privredne komore Leskovac.

“Sve navedene institucije su glatko odbile zahtev sa obrazloženjem da ne iozdaju sale u političke svrhe. Ovo su samo izgovori koji dobro zvuče, a Srbija centar se pita zašto smo kao građani sprečeni u ostvarivanju svojih prava koja su zagarantovana Ustavom Republike Srbije? Pitamo se da li smo mi ravnopravni građani, ako nam se naše političke aktivnosti zabranjuju i ograničavaju od strane lokalnih vlasti? Pitamo nadležne i koja je funkcija navedenih ustanova ako nije u službi građana, kad se sve navedene institucije finansiraju novcem građana iz budžeta i da li postoji neki poseban prostor namenjen za ovu svrhu? Nikada do sada nijedna vlast nije branila korišćenje sala u vlasništvu grada, pa se kao građani pitamo da li su opštinske i državne prostorije sada privatno vlasništvo SNS-a i njihovih koalicionih partnera” – kazala je Bojana Stefanović.

Iz Pokreta Srbija Centar su najavili da će osnivačka skupština gradskog odbora biti održana u nedelju u 13 časova u restoranu Čaršija. Najavljen je i dolazak Zdravka Ponoša, predsednika ove stranke, članova predsedništva kao i gostiju iz drugih gradova, ali i predstavnika svih opozicionih stranaka.

Na pitanje novinara Jugpresa da li su tražili prostor od Narodnog pozorišta, s obzirom da je lično gradonačelnik Goran Cvetanović na poslednjoj sednici preporučio da se od njih traži iznajmljivanje prostora, odgovoreno je da je traženo, ali da im nije odgovoreno. Vladimir Šiškin kaže da je on i privatno zvao, te da su mu rekli da će mu odgovoriti u ponedeljak, a da je od tada prošlo dva dana i da ga niko nije kontaktirao.

Check Also

Policija kod dvadesetčetvorogodišnjeg Leskovčanina pronašla marihuanu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. M. (1999) iz okoline grada, zbog …

Оставите одговор