Početna / DRUŠTVO / U Narodnom muzeju otvorena audiovizuelna izložba poznatog TIK TOKERA Milli2nd -a

U Narodnom muzeju otvorena audiovizuelna izložba poznatog TIK TOKERA Milli2nd -a

U Galeriji Narodnog muzeja otvorena je izložba radova umetnika Milli2nd pod nazivom „Pet priča“.

Na ovoj izložbi autor putem scena instaliranih u piramidama prikazuje priče koje su uticale na njegov razvoj kao umetnika. Korišćenjem instalacija koje su sa spoljne strane ogledalo, dok je u njima video, umetnik poziva posmatrača da se identifikuje sa njegovom pričom, da je vidi, čuje i doživi lično, jer smo, kako sam kaže svi deo njegove priče.

„Moji prvi experimentalni filmovi imali su uspeha na konkursima širom Srbije. To mi je pomoglo da budem primećen i pozvan u srednju školu u Americi, gde sam maturirao i završio collage. Moj audio-vizuelni film Taste (2019) izabran je kao deo oficijalne selekcije ‘Dam-a’ najvećeg filmskog festivala u Nevadi, SAD, kao i semi-finalni film na Los Angeles CineFest-u. Moji audio-vizuleni video radovi su takođe postali viralni na društvenim mrežama. Trenutno brojim više od milion pratilaca na mreži TikTok. To su zapazili novinari čuvenog New York Times-a sa kojim sam uradio intervju ranije ove godine, kao i mnogi drugi uključujući srpski Blic, Noizz, Pink, Politikin Zabavnik, itd. Dobitnik sam američke umetničke vize za „artists with extraordninary ability – ističe ovaj mladi umetnik.

Izložbu je otvorila Jasmina Zlatković, magistar istorije umetnosi, koja kaže da umetnik kroz svoj rad donosi drugačiju izložbenu perspektivu u odnosu na onu na koju smo navikli.

„Teme kojima se bavi Mili kroz ovih pet priča su okrenute pitanjima identiteta, samopouzdanja pojedinca, kao i promovisanjem pravih vrednosti, koje su istinski put ka sreći. Ovaj način je bliži mladim generacijama zbog vida prezentacije, ali u sadržajnom smislu može da korespondira sa bilo kojim uživaocem umetnosti kao takve. Ključni element je i sam umetnik koji svoj identitet krije upravo iza maske u vidu iste piramide sa ogledalima, čime nas tera, pri susretu sa njim, da se suočimo sami sa sobom, kroz refleksiju u ogledalu.“

Pogledaj takodje

Jablanički okrug: Povećava se broj zaraženih kako u kolektivima tako i u porodičnom klasteru

Zavod za javno zdravlje Leskovac svakodnevno prati epidemiološku situaciju na području Jablaničkog okruga i grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *