Početna / KULTURA / U narednom periodu renoviranje letnje bašte i podrumskih prostorija u Leskovačkom kulturnom centru

U narednom periodu renoviranje letnje bašte i podrumskih prostorija u Leskovačkom kulturnom centru

Ustanove kulture su čuvari kulturne baštine, a Leskovački kulturni centar je ustanova vredna divljenja.

U prethodnom periodu ova ustanova je renovirana i uređena, a tim povodom ovaj hram kulture posetio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

U pratnji direktorke ove ustanove Sanje Conić, gradonačelnik je obišao prostorije kojima je potrebna sanacija, kao i „letnju baštu“ za čiju je rekonstrukciju planirana izrada projekta.

„Leskovački kulturni centar je dom brojnim kulturnim udruženjima, mesto za vežbu, učenje i stvaranje mladih nada i talenata. Prostorije u ovoj zgradi koriste Zvezdice, Ruzmarin, škola stripa, foto klub i Abrašević, koga su neki pre nas ugasili. To je značajno jer time našu decu sklanjamo sa ulice i usmeravamo ka pravim vrednostima. Zato, svesni značaja ove institucije i očuvanja objekta u kojem funkcioniše, nakon sredstava u iznosu od 6 miliona dinara koje je Ministarstvo kulture izdvojilo putem projekta „Gradovi u fokusu“ i sredstava lokalne samouprave kojima je uređen ulaz i hol LKC-a želimo da unapredimo i prostor u donjem delu zgrade i da ga načinimo adekvatnim za različite namene. Uređenje ovog dela objekta će biti priprema za kandidovanje projekta rekonstrukcije letnje bašte Leskovačkog kulturnog centra kod Ministarstva kulture i na nekoj od narednih sednica Gradskog veća ćemo doneti odluku o dodeli sredstava za ovu namenu, što je po nekom prvom proračunu oko 500 hiljada dinara“ – najavio je gradonačelnik i naglasio da mu je drago što i kada ima nekoliko kulturnih dešavanja u gradu ona su uvek posećena što dokazuje da Leskovac ima dušu.

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić je kazala da kulturno-umetničko društvo Abrašević, koje funkcioniše kao jedan od programa ove ustanove, ove godine obeležava 115 godina rada i da bi od velikog značaja bila adaptacija prostora u ovom objektu koja bi ovom društvu bila data na korišćenje.

„Dodeljenim sredstvima u iznosu od 500.000 dinara će se okrečiti i urediti prostorije u kojima će deca vežbati , rešiće se problem ventilacije što će KUD „Abrašević“ i drugim organizacijama čiji rad LKC podržava omogućiti da unapređuju kulturni život našeg grada i na pravi način promovišu istinske vrednosti.

Pogledaj takodje

Jubilarni, 15. Međunarodni Karneval Leskovac od 7. do 11. jula (PROGRAM)

Međunarodni Karneval Leskovac stigao je do vrednog jubileja. Leskovac će od 7. do 11. jula …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *