U Leskovcu troje novoobolelih, stigli rezultati za još 50 radnika Yure – svi negativni

Epidemiološka situacija u Leskovcu se polako stabilizuje, ili kako bi epidemilozi rekli i dalje je nesigurna.

Prema najnovijim podacima koje je saopštio gradonačelnik dr Goran Cvetanović, od juće su potvrđena tri nova slučaja Korona virusa, među kojima nema radnika Yure.

-U našem gradu ukupno od početka epidemije registrovano je 413 slučajeva virusa korona. Od juče je registrovano 3 novoobolelih u Leskovcu od pristiglih 234 rezultata. Troje novoobolelih nisu zaposleni u Yuri. Trenutno se čeka na još 262 rezultata testiranja. Stanje u ostalim opštinama na današnji dan je nepromenjeno od juče: Vlasotince 111, Lebane 30, Bojnik 27, Medveđa 4. Ukupno u okrugu 582 lica – rekao je prvi čovek Leskovca.

Ono što je prethodnih dana posebno brinulo građane bila je situacija u fabrikama Yura korporacije u Leskovcu.

-Što se tiče situacije u fabrici Jura, još 142 radnika je juče testirano, a od juče stiglo je još 50 rezultata i svi su negativni. Ukupan broj zaraženih radnika u Juri na današnji dan i dalje iznosi 41 što se masovnog testiranja tiče, odnosno 113 ukoliko računamo sve zaražene od 6. aprila kada se pojavio prvi oboleli u ovoj kompaniji. Nema porasta obolelih ni u ostalim firmama u kojima je bilo zaraženih. Od početka epidemije ukupno je zabeleženo 97 zaraženih koji su zaposleni u zdravstvu, taj broj je od juče nepromenjen. Broj hospitalizovanih je 116 lica, od toga 51 radnika Jure, bilo je 8 prijema, 17 otpusta i jedan pacijent je upućen u Klinički centar Niš. Do sada je u Kovid bolnici izlečen i otpušten 281 pacijenata, a iz privremenih bolnica 151, što ukupno iznosi 432. Na nivou Okruga ukupno do sada je testirano 8487 lica, od toga samo u Leskovcu 5893 – kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije.

Check Also

Poznati holivudski glumac Džon Sevidž u dvodnevnoj poseti Leskovcu

Poznati holivudski glumac Džon Sevidž boravi u Srbiji i u ponedeljak i utorak 15. i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *