Početna / DOGAĐAJI / U Leskovcu održano revijalno takmičenje pilota paraglajdera
Reklama

U Leskovcu održano revijalno takmičenje pilota paraglajdera

Reklama

Prethodnog vikenda, leskovački Aeroklub „Saša Mitrović“ bio je domaćin Revijalnog takmičenja pilota paraglajdera u preciznom sletanju.

Nakon nadmetanja u više serija, najbolje rezultate u ženskoj konkurenciji ostvarila je Maja Radovanić, reprezentativka Crne Gore iz Berana, dok je pobednik u muškoj kokurenciji bio Mile Jovanovski iz Prilepa.

U pojedinačnom plasmanu, drugo mesto osvojio je Beograđanin Slobodan Maletić, a treći je njegov sugrađanin Miloš Timotijević.

Računajući ekipne rezultate, prvoplasiran je tim „S Konan“ iz Beograda, drugi su takmičari kluba „Delta“ iz Prilepa, trećia je ekipa „Kafa“ iz Beograda.

„Prvobitna zamisao nam je bila da okupimo pilote paraglajdera iz Srbije, ali su se na našu objavu preko društvenih mreža odazvali i takmičari iz Crne Gore i Severne Makdeonije, tako da se revija pretvorila u međunarodni turnir. I za nas je iznenađenje predstavljalo prijava i učešće jednog takmičara iz Turske. Ovakvim manifestacijama i prikazima vazduhoplovnih sportova nastojimo da leskovački Aeroklub postavimo tamo gde mu je mesto i povratimo mu nekadašnju slavu, i u tome imamo jasnu podršku lokalne samouprave grada, čiji ljudi čine napore da obezbede uslove za normalan rad kluba – kazao je Goran Mladenović, predsednik Upravnog odbora Aerokluba „Saša Mitrović“.

Ovo je prvi prikaz letenja i takmičenja paraglajdera koji je u Leskovcu organizovan od strane Aero kluba „Saša Mitrović“.

Pogledaj takodje

Predsednik Srbije: Za deset dana kreće rekonstrukcija bolnica u Vranju, Pirotu, Ćupriji i Kikindi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavio je da za desetak dana kreće obnova i ogromno ulaganje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *